OVERPEINZING

Daar zit hij dan, de Baron, een Baron zoals er velen zijn. Voorlopig verstoken van voetbal overdenkt hij op kerstavond het bewogen jaar dat bijna achter ons ligt. Hij laat de ellende natuurlijk ook voor even passeren. Maar herinnert zich toch vooral wonderschone doelpunten, fraaie en zwaarbevochten overwinningen en dolblije kinderen, o zo apetrots, die als pupillen van de week de eerste goal van de zondag mochten maken.
Zijn gedachte gaat uit naar die bloedhete woensdagmiddag toen een paar honderd meisjes en jongens zich uit de naad liepen om geld te genereren voor hun cluppie. Naar moeizame vergaderingen, maar ook naar uitermate vruchtbare bijeenkomsten. Naar soms hoogoplopende meningsverschillen, maar ook naar de eensgezindheid om van de vereniging weer een mooi bolwerk te maken.
Naar een toenemende pool van mensen die iets willen doen, naar die ouders die er altijd zijn. Maar ook naar die ouders die te vaak verstek laten gaan. Naar die kantinebeheerder die nieuw leven in de sfeer blijft pompen en naar die terreinmeester die al zo´n zestig jaar lid is, alles heeft meegemaakt, maar het nog steeds fijn vindt dat hij zijn tijd kan besteden aan zijn club. Naar die dames van het wedstrijdsecretariaat die in een piepkleine behuizing altijd hun werk naar behoren deden en nu ook verheugd zijn met een nieuw, zij het onorthodox onderkomen. Naar die ondernemer pur sang die vrij nam om de bewuste pipowagen naar achteren te rijden.
Naar die interim-penningmeester, wanneer naar iemand, ja dan gaat zijn gedachte uit naar hem en zijn familie. Hij die zonder enige historische band met de vereniging wilde helpen, getroffen werd door het ergste wat een vader kan overkomen, maar desondanks de club voorzag van een financieel plaatje waarmee we verder kunnen.
Naar die supporter, de fanatiekste van allen, die een ernstige ziekte overwon en weer met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Ook naar die van de club. Naar de vrouwenafdeling die toch altijd weer voor extra cachet zorgt binnen de vereniging. Naar die seniorenleden die altijd bereid zijn zich ergens voor in te zetten, tegelijkertijd ook naar die senioren die wel eens een stapje extra mogen doen en niet moeten vergeten dat het een club vóór maar ook ván iedereen is.
Uiteindelijk gaat zijn gedachte uit naar het nieuwe jaar waarin het al ingezette herstel een vervolg zal moeten krijgen. Waarbij iedereen betrokken zal worden en waarbij ook iedereen nodig zal zijn om de ‘remontada’ van Baronie ook daadwerkelijk te realiseren.
Hele fijne dagen en schroom niet om ook te ‘overpeinzen’.