TOTALE OFFDAY BARONIE

Tekst: Robert Daniels
Baronie kon de goede reeks niet doorzetten thuis tegen het Limburgse Minor. En dat is zacht uitgedrukt, want de geoliede groen-witte machine van de laatste weken rammelde zondagmiddag aan alle kanten. Een smadelijke 0-4 nederlaag tegen het elftal uit Nuth, toch ook geen hoogvlieger, was het logische gevolg. De pandoering deed terugdenken aan het vorige seizoen toen Baronie, volop verwikkeld in de titelstrijd, een forse draai om de oren kreeg tegen een andere Limburgse ploeg. Groene Ster won toen met 2-7 en dat was de opmaat voor het uiteindelijke kampioenschap van de ploeg.’
Was destijds tegen Groene Ster nog sprake geweest van een goed begin – Baronie kwam op 2-0 voorsprong alvorens de bietenbrug op te gaan – tegen Minor was het vanaf minuut een ver onder de maat. Slechts een enkele Baron kwam in de buurt van het normale niveau, de Bredase verdediging oogde als Zwitserse kaas met gaten en doelpunten werden kinderlijk eenvoudig weggegeven. Het was alsof de Sint nog een weekje langer was blijven plakken op De Blauwe Kei.
Nadat de eerste twee grote kansen al voor Minor waren geweest, kon Jeroen Gerets geheel vrijstaand op aangeven van Koen Claasens de bal simpel binnen schuiven. In de slotminuut voor rust kreeg Claasens de bal zomaar in de voeten geschoven door Bram Umar. Zijn schot verdween via het lichaam van Jamie Kankam met een wonderbaarlijke boog over de kansloze Michel van Butselaar. Een ferme kopstoot van Yassine Mejres, schitterend gepareerd door Rik Klyn, was eigenlijk het enige echte wapenfeit van Baronie-zijde in dat eerste bedrijf.
Baronie-trainer Jurriaan van Poelje reageerde in de rust met een dubbele wissel: Bjorn Quartel en Aart Veldhof, niet gestart vanwege een enkelblessure, kwamen voor David Vermeulen en Floris van Nijnanten. De wissels werden ingegeven door de noodzaak wat meer gif in de ploeg te brengen. Van Poelje nam hiermee wel een risico omdat hij op dat moment ook uitgewisseld was. Vroeg in de wedstrijd had Mark Schuit met een kuitblessure de strijd namelijk al moeten staken en was hij vervangen door Quinton Eugenia.
Gif kwam er ook wel in de tweede helft, met name door de komst van Veldhof, maar echt in de problemen kwamen de Limburgers niet meer. In een wedstrijd waarin werkelijk niets lukte bij de gastgevers was het  eigenlijk wachten op meer Limburgse tegendoelpunten uit de tegenstoot. Moustafa Mohammad en Veldhof waren nog dichtbij een treffer, maar het was Van Butselaar die nog twee keer moest vissen. Claasens tekende voor de 0-3, Amin Elalji voor de 0-4. Aan beide laatste goals zat een sterk luchtje, respectievelijk van hands en buitenspel, maar daar durfden de Baronnen het achteraf toch niet op te gooien. Daarvoor was het eigen spel te belabberd geweest.
Ondanks de oorwassing lijkt enige paniek op geen enkele manier te rechtvaardigen. Iedere ploeg kan namelijk wel eens een offday hebben. Zaak is nu wel vast te houden aan de goede weg die weken geleden werd ingeslagen. Te beginnen uit bij UDI ’19 in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. En dat zal moeilijk genoeg zijn, omdat met de uitoverwinning op Halsteren (0-1) op zak de Udenaren in goede vorm lijken te verkeren.

Baronie-KSV Minor 0-4 (0-2) 0-1 Jeroen Gerets, 0-2 Koen Claasens, 0-3 Claasens, 0-4 Amin Elalji.
Gele kaarten: Eugenia, J.Wirix.
Toeschouwers: 233

Opstelling Baronie: Van Butselaar, Kankam, Vermeulen (45. Quartel), Prent, Umar, Van Nijnanten (45.Veldhof), S.Wirix, J.Wirix, Schuit (20.Eugenia), Mejres, Mohammad