Baronie gaat ook tegen Minor RKSV voor de winst

Het gaat de laatste weken weer helemaal crescendo met ons vlagenschip. Ruime overwinningen zonder tegengoals hebben de ploeg inmiddels op de tweede plaats van de ranglijst gebracht op nog slechts 2 punten afstand van koploper Halsteren. De ploeg lijkt momenteel in een flow te zitten die uitzicht biedt op meer. Tegenstander Minor zal die groenwitte opmars maar al te graag een halt toeroepen. De Limburgers vertoeven momenteel namelijk met 15 punten op een tiende positie van de ranglijst op slechts korte afstand van de gevarenzone.

Vorig seizoen bleek het team van trainer Paul Meulenberg al een moeilijk te bestrijden opponent. Zowel in Breda (0-0) als in Nuth (2-2) eindigden de wedstrijden in een gelijkspel waarbij in de laatste wedstrijd zelfs een snelle 2-0 achterstand ongedaan moest worden gemaakt. Vooral aanvaller Amin Elalji (ex-Roda JC) bleek in beide wedstrijden een voortdurende plaag voor de Bredase defensie en is ook dit seizoen met 4 doelpunten weer de meest schotvaardige aanvaller. De Limburgers maken tot nog toe een wat wisselvallig seizoen door waarin zware nederlagen (6-0 bij RKZVC en 5-1 bij EHC) worden afgewisseld met prima thuisresultaten (3-0 Meerssen en 2-0 Silvolde). Baronie is dus gewaarschuwd.

Baronietrainer Van Poelje kan niet beschikken over Jorik Mijnhijmer die nog met vakantie is. Verder is zijn selectie weer compleet met inbegrip van verdediger Björn Quartel die vorige week bij Longa ’30 in de slotfase na langdurig blessureleed zijn rentree maakte. Afgelopen dinsdag speelde Baronie met de wisselspelers in Etten-Leur tegen eersteklasser Unitas’30. De Baronnen wonnen met 3-0 door twee doelpunten van Tijn van Galen en een van Mustafa Mohammad die het doel weer gevonden blijkt te hebben.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei begint zondag om 14.30 uur en zal worden geleid door arbiter Arthur Midden uit Enschede.