Duel met S.V. Longa’30 lijkt lastig te gaan worden

Baronie is de laatste weken uitstekend op dreef getuige de recente ruime overwinningen op SC Kruisland (beker) en RKSV Nuenen. Niet alleen de recente resultaten, maar vooral ook het goede spel van de groenwitten stemt Baronietrainer Van Poelje tot tevredenheid. Het zou dan ook mooi zijn om ook zondag in het verre Lichtenvoorde deze stabiele lijn door te kunnen trekken. Ondanks de nederlagen bij Silvolde (2-1) en OJC Rosmalen (2-1) lijkt de ploeg van trainer Erik Zandstra een moeilijk te nemen horde. De laatste thuiswedstrijd tegen Nuenen eindigde in een ruime 3-0 overwinning terwijl bij koploper Unitas een knap 1-1 gelijkspel werd afgedwongen. De kampioen van vorig seizoen in 1E bezet momenteel met 14 uit 11 een keurige plaats in de middenmoot. Met slechts 2 punten voorsprong op de gevarenzone zijn de punten voor Longa echter dermate belangrijk, dat de ploeg zich geen verder puntenverlies wenst te veroorloven. Beide ploegen speelden nooit eerder tegen elkaar zodat een voorspelling moeilijk is te doen. Baronie wacht in de Achterhoek in ieder geval een pittige klus.

Van Poelje beaamt dat en zal zijn ploeg er dan ook op wijzen om vooral in defensief opzicht goed geconcentreerd te blijven. Hij verwacht een stugge tegenstander die Baronie het spel zal laten maken om vanuit de omschakeling proberen Baronie pijn te doen. Zijn selectie kent geen blessures of schorsingen en zal zondag daarom in de laatste weken vertrouwde opstelling kunnen aantreden.

De wedstrijd op Sportpark De Treffer in Lichtenvoorde begint zondag om 14.00 uur en zal worden geleid door arbiter Jurjen Kaper uit Groningen met assistentie van de heren Luuk Mentink en Remco van der Hul.