De aftrap – nieuwsbrief jeugd Baronie okt/nov 2019

Beste jeugdspeler, jeugdspeelster, ouders/verzorgers,


In deze nieuwsbrief lees je:
• Sinterklaas komt weer op bezoek
• Jeugdscheidsrechter aan het woord
• Op naar een groene golf volgend jaar?
• Wedstrijd van de maand JO10-2 – Halsteren
• Stem op clubheld van het jaar: Simon van Tilburg
• Ben jij de penningen meester? Word dan onze nieuwe penningmeester!
• Overbrug de winterstop met de oergezellige wintercompetitie
• Wanneer bezoek jij de gezellige kantine?


Wist je dat ….
• er € 829,27 is ontvangen via de Rabo Club collect actie, het hoogste bedrag ooit voor Baronie dmv deze actie. Dank voor jullie stem!
• je je stem kunt laten horen tijdens de Algemene ledenvergadering 16 dec.
• je ook je mening in een klankbordgroep onderbouw (JO7 t/m JO11) of JO11 t/m JO15) kunt geven (2-4 keer per jaar)? Meld je hier aan.
• er veel fietsen en fietslampjes vernield worden. Het bestuur heeft actie ondernomen. Als je wordt betrapt dan word je geschorst.
• je tot 2 december kunt stemmen op onze clubheld Simon van Tilburg?
• je je team weer in kunt schrijven voor een leuk jeugdtoernooi in juni?
• er weer een Baronie Jeugdtoernooi komt op 20 juni 2020 voor JO8 t/m JO11?


Vragen of opmerkingen over de nieuwsbrief? Mail naar b.denreijer@vvbaronie.nl of judith.van.der.veeken@vvbaronie.nl.

 

Belangrijke data voor de agenda
20-11
Sport Intro – laatste x
24-11
Wedstrijd van de maand JO8-4 – RKSV Nuenen
27-11
Sinterklaasviering voor O7 t/m O9
16-12
Algemene ledenvergadering (ALV)
20-12
GEEN training voor JO8 t/m JO11
22-12
Kerstvoetbaltoernooi
23-12 t/m 3/1
GEEN trainingen ivm Kerstvakantie
04-01
Indoor Wintercompetitie JO8 t/m JO11
11-01
Indoor Wintercompetitie JO8 t/m JO11
18-01
Indoor Wintercompetitie JO8 t/m JO11
25-01
Indoor Wintercompetitie JO8 t/m JO11

 

Sinterklaas komt weer op bezoek

Op woensdag 27 november as. komt Sinterklaas met z’n pieten op bezoek bij Baronie. De JO6 t/m JO9 kinderen mogen verkleed naar de training van 13.45 -14.45 uur komen en aansluitend in de kantine op de goed heiligman wachten. Ieder jaar weer een genot voor groot en klein. 

Belangrijk:
• Ouders zitten tijdens de viering (met eventuele kleine broertjes of zusjes) in de kantine aan de zijkant.
• De Baronnekes zitten met hun teams bij elkaar in de kantine.
• Er is misschien wel een versnapering en cadeautje voor alle Baronnekes.
• Voor de eventueel kleine broertjes en/of zusjes is er wat snoepgoed.
• Code Oranje gaat voor JO-07-08-09 die middag niet door.
• Sinterklaas zal een paar kinderen naar voren roepen en vertellen uit het Grote Boek

 

Jeugdscheidsrechter aan het woord

Ik ben Justin de Wit, 14 jaar en speel in de JO15-3. Ik voetbal nu al 7 jaar bij vv Baronie en heb wedstrijden gefloten bij JO11. Het fluiten van de wedstrijden van JO11 vind ik leuk en ook wel spannend met veel ouders en coaches van de thuis- en uitteams die je dan nog niet kent.
Ook de regels bij JO11 zijn nu anders dan toen ik zelf nog bij de E (011) speelde. Ze zijn nu met 1 speler meer en spelen op een aangepast half veld. De spelers mogen niet ingooien vanaf de zijlijn maar moeten indribbelen. Ze hebben na 15 minuten een time-out van 2 minuten, na 30 minuten rust en na 45 minuten weer een time-out van 2 minuten.
Het is wel leuk om de spelers zo fanatiek en goed te zien spelen. Dan krijg ik zin om zelf mee te doen. Ook goed om te ervaren hoe moeilijk het voor een scheidsrechter is om alles tegelijk goed te zien en te fluiten bij een overtreding of een handsbal.
Meer weten over de spelregels Jeugdscheidsrechter

 

Op naar een groene golf?

Zondag 6 oktober jongstleden was het weer zover: de Bredase Singelloop. Iedere editie lopen er, verdeeld over de verschillende afstanden, ook weer heel veel Baronnen mee. Veel individueel, soms georganiseerd en zeer goed herkenbaar. Zoals dit jaar de JO13-3, waarvan 7 spelers zich opgaven om samen de 5 km afstand mee te lopen. Niet alleen gezond en gezellig, maar ook goed voor de onderlinge band tussen de spelers. Zullen we in 2020 met nog meer Baronnen meelopen in de Singelloop? Hoe leuk is dat? Lees hier meer over de singelloop.

 

Wedstrijd van de maand JO10-2 – Halsteren

Zondag 6 oktober was JO10-2 het gelukkige team van de maand oktober. Een super leuke geslaagde dag voor onze kinderen. De opkomst met vermelding van de namen, het spelen op het hoofdveld met een lekker gevulde tribune heeft een enorme indruk achter gelaten bij de kids. De opkomst van de enthousiaste ouders, opa’s, oma’s en vrienden was erg groot van zowel Halsteren als Baronie. Over de wedstrijd is niet zoveel te vertellen, Halsteren was een maatje te groot en resulteerde in een flinke nederlaag. Na de kletsnatte wedstrijd hebben de kinderen van Halsteren en baronie zich lekker op kunnen warmen in de kantine en gesmuld van overheerlijke frietjes. Bij deze danken spelers en ouders van JO10-2 de organisatie nogmaals hartelijk voor dit TOP initiatief!

 

Stem op clubheld van het jaar: Simon van Tilburg

Zijn warmte, zijn humor en niet te vergeten natuurlijk zijn harde werken. Zijn domein: het sponsorhome. Met zijn 84 jaar is hij nog druk in de weer voor ‘zijn cluppie’. Iedere ochtend beheert hij nog ons sponsorhome. Na bijna 25 jaar trouwe dienst vinden wij het terecht als hij clubheld van het jaar wordt. Onze clubheld is hij sowieso al! Hoe meer stemmen, hoe meer kans op dat fantastische feest voor VV Baronie. Stemmen kan nog tot 2 december a.s. Stem op Simon van Tilburg

 

Ben jij de penningen meester? Word dan onze nieuwe penningmeester!

Ben jij een talentvolle financiële vrouw of man die bij voorkeur bekend is met het financieel reilen en zeilen van een (grote) sportvereniging? En hebben clubbegrotingen en jaarverslagen geen geheimen voor je? Ben jij de bewaker van binnenkomende en uitgaande geldstromen? Dan zijn we op zoek naar jou voor deze belangrijke vrijwilligersfunctie bij de club. Lees meer over deze vacature

 

Overbrug de winterstop met de oergezellige wintercompetitie

Buitenhof tuinmeubelen is weer sponsor is van de Indoor Wintercompetitie. Daar zijn we enorm blij mee. Wederom is De Huif in Bavel weer het decor van deze strijdlustige maar vooral gezellige wintercompetitie. Kun je de voetbal en je teamgenoten niet missen in januari schrijf je dan voor 29 november in. Het tijdschema ziet er als volgt uit:

O8 : 8.45 – 10.00 uur

O9 : 10.00 – 11.15 uur

O10: 11.15 – 12.30 uur

O11: 12.30 – 13.45 uur

 

Wanneer bezoek jij de gezellige kantine?

Voor sommigen is onduidelijk wanneer de kantine open is. Nu niet meer Björn verwelkomt je graag op donderdag van 18 uur tot sluit, op zaterdag van 7-19 uur en op zondag van 8.30 tot 19 uur. Verzamel met je team in de kantine of kom de winst vieren of verlies verdrinken in de gezellige kantine. Goed, leuk en gezellig voor de teambinding en de lekkere trek. Tot snel!

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur