Baronie mag zich niet verslikken in hekkensluiter Nuenen

Na de eclatante bekerzege op SC Kruisland bindt Baronie zondag de strijd aan met RKSV Nuenen. Ondanks dat de Oostbrabanders met slechts 4 punten de laatste plaats bezetten mag Baronie deze tegenstander beslist niet onderschatten. Nuenen heeft inmiddels in het technisch beleid uitdrukkelijk voor spelers uit de eigen opleiding gekozen hetgeen betekent dat de ploeg in opbouw is en vooral ervaring mist. Nadat de ploeg van trainer Jan Poortvliet met zes achtereenvolgende nederlagen een dramatische competitiestart kende, heeft Nuenen zich de laatste weken echter opgericht. Thuis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen OJC Rosmalen en subtopper IFC werd zelfs verrassend met 1-0 aan de zegekar gebonden. Ook in de strijd om de KNVB districtsbeker kwam Nuenen verder via een 4-2 zege op eersteklasser Heeze. Het zijn duidelijk tekenen van herstel waarmee Baronie dus gewaarschuwd moet zijn.

Baronietrainer Van Poelje stelt dat zijn ploeg zoals gewoonlijk weer het eigen spel zal spelen en van onderschatting absoluut geen sprake kan zijn. Hij toont zich tevreden over het spel van zijn discipelen in de voorbije wedstrijden en hoopt die lijn dan ook verder door te kunnen trekken. Een punt van aandacht is wel het verzilveren van de kansen die iedere wedstrijd worden gecreëerd. Zijn selectie is vrij van blessures en schorsingen terwijl ook de uit Australië teruggekeerde Jason Tjien-Fooh deze week weer heeft meegetraind. Met de toenemende concurrentie staat de spelersgroep ongetwijfeld op scherp om het uiterste uit zichzelf te halen. Hopelijk is dat zondag tegen Nuenen terug te zien.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei begint zondag om 14.30 uur en zal worden geleid door arbiter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede met assistentie van de heren Roel Metsemakers en Samir Aboujid.