SC Kruisland eerste tegenstander in KNVB Districtsbeker

Komende zondag treedt Baronie in eigen huis aan tegen tweedeklasser SC Kruisland. Omdat Baronie als hoofdklasser is vrijgesteld van voorrondes wordt dit voor de Baronnen dan ook de eerste wedstrijd voor de KNVB Districtsbeker 2019-2020. Op basis van het bestaande klassenverschil is Baronie zeker thuis natuurlijk de grote favoriet. Het team van trainer Natalino Storelli doet het echter uitstekend in de competitie en staat met slechts een punt achterstand op koploper Cluzona op een fraaie derde plaats in 2E. Vorige week won de ploeg thuis met 1-0 van titelkandidaat Roosendaal door een doelpunt van ex-Baron Cheyondre Richardson. Ook met Ahmed Didi (ex-Halsteren) heeft de ploeg een belangrijke pion in haar midden. Met de komst van nog twee andere ex-Baronnen (Jeremy Goveia en Niels de Boer) kan het daarom wel degelijk een interessante krachtmeting worden.

Baronietrainer Van Poelje neemt de beker dan ook bloedserieus en wil dolgraag een ronde verder komen. Hij kan opnieuw beschikken over een volledig fitte selectie en zal naar verwacht ongetwijfeld met de sterkst mogelijke basisopstelling beginnen. Tegen RKZVC stokte de doelpuntenproductie en verzuimde Baronie daarmee het uitstekende spel met de volle winst te bekronen. Het spel van Baronie vertoont de laatste weken onmiskenbaar een stijgende lijn. Indien de ploeg het vijandelijke doel deze keer vaker zal weten te vinden mag het publiek een leuke en aantrekkelijke wedstrijd verwachten. Wellicht reden voor een goed bezette tribune zondag.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei vangt aan om 14.30 uur en zal worden geleid door arbiter Robin Koster die wordt geassisteerd door Michael Hoeksma en Adnan Alija.