RKZVC gevaarlijke outsider

Komende zondag gaat Baronie op bezoek in de Gelderse Achterhoek waar RKZVC de tegenstander zal zijn. Nooit eerder speelden beide ploegen tegen elkaar en daarmee wacht het onbekende. Dat de Zieuwentse ploeg een geducht tegenstander is mocht koploper Halsteren afgelopen wedstrijd aan den lijve ondervinden. De ploeg van trainer Laurens Knippenborg (voor het zevende seizoen!) bevocht een knap 2-2 gelijkspel en dat mocht gerust verrassend worden genoemd. RKZVC was in 2013 nog een bescheiden vierdeklasser, maar heeft zich inmiddels opgewerkt naar de Hoofdklasse waar het afgelopen seizoen in de Hoofdklasse A een vierde plaats bereikte. Dit seizoen spreekt de ploeg ook in de Hoofdklasse B opnieuw een woordje mee en bezet men met 13 punten een plaats in de middenmoot op slechts 3 punten afstand van Baronie.

RKZVC beschikt met aanvallende middenvelder Joey Belterman (4 goals) en spits Sjors Stokhorst (9 goals) over makkelijk scorende spelers die het iedere ploeg moeilijk kunnen maken. De Bredase defensie zal dus uiterst geconcentreerd moeten zijn en geen moment mogen verslappen. Baronietrainer Jurriaan van Poelje onderkent de kracht van de tegenstander en zal zijn ploeg ook daarnaar laten spelen. Hij kan daarbij opnieuw beschikken over een volledig fitte selectie die voor een goed resultaat moet gaan om in het kielzog van de bovenste ploegen te blijven.

De wedstrijd op het kunstgras van Sportpark De Greune Weide in Zieuwent begint zondag om 14.00 uur en zal worden geleid door arbiter Jan-Willem Bouw met assistentie van Dyon Reinshagen en Delano Kusters.