Productiviteit Baronie moet beslist omhoog

Met het oog op de stand van de ranglijst zou Baronie in Wijchen komende zondag een eenvoudige overwinning op AWC moeten behalen. Baronietrainer Van Poelje is echter ervaren genoeg om te weten dat hier tevens een gevaar schuilt. Ofschoon hij veel vertrouwen heeft in zijn ploeg waakt hij over te veel optimisme vooraf. Weliswaar heeft zijn ploeg in de recente wedstrijden tegen Juliana, Halsteren, Unitas en IFC aangetoond niet voor de topploegen in de Hoofdklasse B onder te hoeven doen, het gebrek aan productiviteit baart hem ondertussen toch enigszins zorgen.

De thuisclub speelde vorig seizoen nog in de Hoofdklasse A waarin het na een moeizaam seizoen op de elfde plaats eindigde. Tot nog toe lijkt er voor de ploeg van trainer Camiel Jager in die andere Hoofdklasse zelfs minder perspectief te zijn. Want met slechts 4 punten uit 8 wedstrijden zit men nu duidelijk in de problemen. Die punten werden echter wel in eigen huis behaald. Tegen Moerse Boys boekte men de enige zege (4-2) en tegen Longa ’30 werd een 2-2 gelijkspel behaald. Afgelopen zondag liep men bij RKZVC tegen een ruime 5-2 nederlaag aan (na een 2-0 voorsprong bij rust) en moet eerder ook de 7-1 oor wassing bij Juliana een fikse domper zijn geweest. De Wijchenaren lijken dus vooral verdedigend kwetsbaar te zijn maar beschikken voorin met routinier Joost Loeffen wel degelijk over enige kwaliteit. Voor Van Poelje ontstaat er daarom een beeld van vriezen of dooien. Daarin schuilt voor Baronie meteen het gevaar en zal het dan ook zoveel mogelijk het eigen spel moeten blijven spelen. De Baronnen beschikken zondag in ieder geval over een volledig fitte selectie wat genoeg vertrouwen moet geven op een positief resultaat.

De wedstrijd op Sportpark De Wijchert wordt zondag geleid door arbiter Bilal Sahiner die zal terzijde worden gestaan door Tuncay Balta en Dennis van Leussen. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.