Op naar een groene golf?

Zondag 6 oktober jongstleden was het weer zover: de Bredase Singelloop. Ieder jaar een perfect georganiseerd evenement, een zeer groot aantal deelnemers en met een zeer enthousiast en stimulerend publiek langs het parcours. En iedere editie lopen er, verdeeld over de verschillende afstanden, ook weer heel veel Baronnen mee. Veel individueel, soms georganiseerd en zeer goed herkenbaar. Zoals dit jaar de JO13-3, waarvan 7 spelers zich opgaven om samen de 5 km afstand mee te lopen. Niet alleen gezond en gezellig, maar ook goed voor de onderlinge band tussen de spelers. Naast trainingen en wedstrijden elkaar ontmoeten op andere gelegenheden, helpt zeker om elkaar beter te leren kennen. En zou daarmee tot meer onderling begrip en respect en ook plezier moeten leiden tijdens het voetballen. Zeker bij de ieder jaar wisselende samenstelling van teams, belangrijk om aandacht aan te besteden. Bij de JO13-3 heeft één van de ouders, Debby, spontaan de taak opgepakt om gedurende het seizoen verschillende uitjes te organiseren. Dit was, ondanks dat het prille seizoen, al weer het 2e evenement buiten het voetbal om. Eerder was, voor wie wilde, de mogelijkheid om mee te gaan op een discozwem-uitje. En het volgende uitje is ook al vastgelegd: een bezoek aan NAC – Go Ahead Eagles op vrijdag 1 november as. Of het écht helpt zullen we natuurlijk nooit weten, maar de animo en het enthousiasme onder de aanwezigen neemt iedere keer verder toe. Een aanrader voor ieder team!

Terug naar de Singelloop. De spelers van de JO13-3, aangevuld met spelers uit de JO13-7, JO11-2 en JO 11-3, vormden in totaal een groep van 11 goed herkenbare Baronnen. En we zagen nog vele anoniem lopende Baronnen onder de overige deelnemers. Ondanks het erg matige weer, was de sfeer ook dit jaar uitermate positief. Oprecht een feest om te mogen lopen. Iedereen haalde zonder problemen de finish van de 5 km met tijden van een kleine 22 tot net onder de 32 minuten.

En hoe leuk zou het zijn als we volgend jaar, bij de Singelloop 2020, een groot groen Baronie leger op de been kunnen brengen om mee te lopen. Met een kleine voorbereiding is de 5 km afstand voor velen heel goed te doen. We gaan proberen het aantal herkenbare Baronnen minimaal te verdubbelen van 11 naar 22 in 2020.

Begin vast plannen te maken met teamgenoten, start op tijd met trainen en blokkeer in je agenda de 1e zondag in oktober. En dan…..op naar een groene (Baronie) golf bij de Bredase Singelloop van volgend jaar!

Wordt vervolgd………….