Voor Baronie telt alleen de volle winst

Met de onnodige nederlaag bij Gvvv Unitas heeft Baronie nu een pasje terug moeten doen. Met een achterstand van 5 punten op de gezamenlijke koplopers Halsteren en Unitas kunnen de Baronnen zich zondag in eigen huis geen puntenverlies permitteren. Althans wanneer Baronie zich serieus in de top van het klassement wil handhaven. Tegenstander IFC uit Hendrik Ido Ambacht verkeert echter in hetzelfde schuitje. Beide ploegen staan met ieder 12 punten op een gedeelde vierde plaats en zullen er dus alles aan willen doen om de aansluiting met de koplopers niet helemaal te verliezen. Voor het publiek ligt er dan ook een interessante krachtmeting in het verschiet.

Vorig seizoen wist IFC zich pas in de allerlaatste competitiewedstrijd via een miraculeuze zege op Unitas te handhaven. Dit seizoen verloopt tot nog toe wat rooskleuriger voor het team van de weer teruggekeerde trainer Jack van den Berg die inmiddels aan zijn zesde seizoen bezig is bij de Ambachtenaren. Na een voortvarende start met drie opeenvolgende overwinningen is de ploeg de laatste wedstrijden echter enigszins teruggevallen. Nederlagen thuis tegen RKZVC (0-1) en uit bij Halsteren (4-1) hebben de ploeg teruggeworpen naar de huidige positie op de ranglijst. De nederlaag tegen RKZVC was echter volkomen onverdiend en tegen Halsteren enigszins geflatteerd. IFC beschikt namelijk over een goed voetballende ploeg met prima spelers als de ervaren aanvoerder Danny Slingerland, Michael Potkamp (ex-FC Dordrecht) en de aanvallers Yoeri Rombouts en Joey Grootenboer.

Vorig seizoen werd IFC zowel uit (3-2) als thuis (6-1) bedwongen. Die statistieken zijn weliswaar leuk maar verder volstrekt betekenisloos. Baronie mag zondag rekenen op stevige tegenstand van een tegenstander die graag aanvallend voetbal speelt en tegen wie verslapping dodelijk kan zijn. Aangezien Baronie voor hetzelfde staat zou het publiek wel eens de grote winnaar kunnen worden. Trainer Jurriaan van Poelje heeft in ieder geval weer keus uit een ruime selectie waarin Jens Wirix zijn schorsing erop zit en ook David Vermeulen volledig is hersteld van zijn blessure. Slechts Wouter Prent ontbreekt zondag vanwege een buitenlandse trip.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei wordt zondag geleid door arbiter Marijn Pijnenburg die zal worden geassisteerd door Azeddine Atahiri en Guido Linke.