De aftrap – nieuwsbrief jeugd Baronie sept/okt 2019

Beste jeugdspeler, jeugdspeelster, ouders/verzorgers,

In deze nieuwsbrief lees je:

 • Rabo Clubsupport, verzilver direct je code en stem vandaag nog
 • Trainerscursus, de laatste plaatsen!
 • Gaat jouw team voor een bezoek aan Toverland?
 • Talent gezocht!
 • Sport Intro bij Baronie start 23 oktober
 • Wedstrijd van de maand: JO10-2 – Halsteren JO10-1
 • De onderbouw coördinatoren stellen zich voor

Wist je dat ….

 • je nog Baronie kousen voor € 10,- kunt kopen in de kantine?
 • de club ook meedoet met bensportieftoonrespect.nl?
 • je je zoon/dochter kunt aanmelden voor pupil van de week? Stuur een kort tekstje en foto naar Willem Hartmans?
 • de trainingen om 13.45 resp. 15 uur starten en de kids ook dan pas op het veld mogen ivm de voorbereidingen door de trainers?

Vragen of opmerkingen over de nieuwsbrief? Mail naar b.denreijer@vvbaronie.nl of judith.van.der.veeken@vvbaronie.nl.

Fijne herfstvakantie!

 

Belangrijke data voor de agenda

 

06-10 Wedstrijd van de maand JO10-2 – Halsteren
11-10 Start Herfstvakantie – geen trainingen (voor JO8 t/m JO11)
14/18-10 Herfstvakantie – geen trainingen
23-10 Start Sport Intro
30-10 Sport Intro / Toetsweek Vitalisstudenten
06-11 Sport Intro
13-11 Sport Intro
20-11 Sport Intro
24-11 Wedstrijd van de maand JO8-4 – RKSV Nuenen
27-11 Sinterklaasviering voor O7 t/m O9

 

Rabobank Clubsupport actie, verzilver direct je code en stem

 

Rabobank Breda stelt in totaal € 100.000,- beschikbaar voor alle verenigingen in Breda. Heb je een Rabobankrekening en ben je lid? Ga naar www.rabo-clubsupport.nl, lees hier alles over deze actie en stem op vv Baronie. Stemmen kan nog tot en met 6 oktober. Dus wees snel! Het kan onze vereniging een hoop geld opleveren. Bedankt voor je stem!

 

Trainerscursus, de laatste plaatsen! 

Baronie zet zich in om (beginnende) trainers op te leiden en te begeleiden. De cursus zal gegeven worden door Jan Reurings. Met zijn jarenlange ervaring binnen de KNVB als Docent UEFA A t/m C en het opleiden van docenten binnen de KNVB, zijn we heel erg blij dat hij bij Baronie de cursus ‘’Voetbal en Gedrag’’ komt geven. Belangrijk om te weten:

• voor jou gratis, Baronie betaalt de cursus volledig
• 6 bijeenkomsten, 1x per maand op donderdag van 19.00 tot 22.00 en op vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur
• op donderdag voor de ouders/vrijwilligers van O13 t/m O19, op vrijdag voor de ouders/vrijwilligers van O7 t/m O11
• start op 10 oktober
• je ontmoet nieuwe ouders, de cursus helpt je verder op weg om nog betere trainingen te geven en zelfvertrouwen te krijgen
• de spelers in je team zullen gemotiveerder de trainingen volgen
• je ontvangt een certificaat
• staat leuk op je CV?

Heb je interesse in een pupillen- of juniorencursus, meld je dan hier z.s.m. aan. Heb je vragen? Stel ze aan Ischa Immers.

 

Gaat jouw team voor een bezoek aan Toverland?

De Grote Clubactie is weer van start gegaan. Vele kinderen van allerlei clubs lopen de deuren langs in de buurt en vragen familie zoveel mogelijk loten te kopen. De opbrengst van deze Grote Clubactie besteedt Baronie aan trainingsmateriaal voor de jeugd. Als elk jeugdlid minimaal 5 loten verkoopt halen we de doelstelling van 4.000 loten. Dat moet toch te doen zijn. De eerste prijs voor het team dat 400 of meer loten heeft verkocht is … een dagje naar Toverland! De tweede prijs is een middag of avond naar de bowlingbaan met aansluitend gezellig met je team gourmetten/steengrillen. De derde prijs is een avondje NAC Breda. De bestverkopende jongen en meisje ontvangen een Baronie trainingspak met tas en een bal.

Jeugdleden waarvan hun boekje vol is kunnen op zaterdag in de kantine bij Björn een nieuw loten boekje afhalen. Dus zet hem op Baronnekes!

 

Talenten gezocht!

Om een vereniging draaiende te houden zijn er veel vrijwilligers nodig. Wil je ook een handje helpen? Er zijn weer leuke vacatures op zoek naar talent. Is terreinbeheerder iets voor je? Voor zaterdag en of zondag zijn we op zoek naar een betrouwbare allround terreinbeheerder. Of heb je een medische achtergrond en wil je hierover adviseren? Voor de nieuwe commissie vrijwilligers zijn we ook op zoek naar 6 personen. Vind je het leuk om gasten bij de club welkom te heten en ze wegwijs te maken? Vraag dan meer info over de vacature voor gastheer/gastvrouw.
Lijkt het je leuk om jouw talent voor vv Baronie in te zetten en om een bijdrage te leveren aan de vereniging zonder dat het je direct veel tijd hoeft te kosten? Neem dan contact op met Ronald Spruit, bestuurslid Vrijwilligers & Activiteiten.

 

Sport Intro bij Baronie start 23 oktober

Ook jouw zoon en/of dochter is onlangs weer thuisgekomen met het Cultuur en Sportintro boekje. De inschrijving is woensdag 25 september jl gestart. Al 14 kinderen hebben zich binnen een week aangemeld. Dit jaar kunnen kinderen ook weer in het na- en voorjaar 5 x gratis meetrainen. Deze herfst is de training op 23 en 30 oktober en op 6-13 en 20 november van 13.45 – 14.45 en van 15-16 uur. Ken je nog kinderen die volgens jou kennis moeten maken met voetbal en de club, attendeer ze dan op de sport intro.

 

Wedstrijd van de maand: JO10-2 – Halsteren JO10-1

Zondag 6 oktober speelt de JO10-2 de wedstrijd van de maand tegen Halsteren. De teamleider van de JO10-2 stelt het team aan u voor.

JO10-2 is een zeer enthousiast team, de spelers spelen soms goed voetbal maar altijd met veel plezier en passie! Samuel; Spaans temperament, een neus voor de goal en kan ook nog eens heel goed keepen. Robyn; met haar mooie techniek en goed overzicht, onze schakel tussen aanval en verdediging. Xavi van Gageldonk; robuuste verdediger, die voor niemand aan de kant gaat en tegenstanders komen hem altijd opnieuw tegen.

Max; de nieuwe De Ligt. Kan goed verdedigen, heeft een keihard schot en kan ook nog eens goed koppen. Lucas; kan hard werken, kan op alle posities uit de voeten is een echte team speler. Zakaria; onze kunstenaar in de kleine ruimte en heeft de perfecte steekpass in zijn voeten. Bram; gaat altijd voorop in de strijd en is pas tevreden als de wedstrijd gewonnen is. Xavi; heeft vorig jaar zo goed bij ons team gekeept, dat hij een plekje heeft gekregen bij JO10-1, maar gelukkig is hij vandaag toch bij ons erbij.

Onze coach Tony en vader van Xavi, heeft van deze kinderen een super leuk team weten te maken!

 

De onderbouw coördinatoren stellen zich voor

Redmar Jonker

Redmar Jonker is sinds seizoen 2016/2017 lid van Baronie.
Mijn twee zoons spelen nu in O10-4 en O8-1. Als Technisch coördinator onderbouw coördineer ik (vooral) de (vrijdag) trainingen en ben ik aanspreekpunt voor de coördinatoren van de onderbouw. Tot mijn 16e heb ik gevoetbald in Rotterdam bij Schiebroek ‘94. Momenteel voetbal ik bij Baronie in de 35+2 vrijdag competitie. Ik heb twee idolen: dat zijn mijn kinderen.

Belangrijk in mijn rol als TC voor mij is dat er rust is in alle teams, dat alle ouders van kinderen in de onderbouw zich gehoord voelen wanneer er vragen zijn. Maar het belangrijkste is dat kinderen met plezier naar de Baronie komen en zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen.

Het allerleukste in mijn rol vind ik het samenbrengen van (nieuwe) ouders om samen een stevige en goede onderbouw te waarborgen. Het creëren van meer betrokkenheid bij Baronie is wat ik het allerleukste vind.

Nick van Baelen

Nick is al 12 jaar lid van vv Baronie.
Ik ben coördinator van het jeugdplan en contactpersoon voor het Vitalis college. Ik begeleid studenten op didactisch en pedagogisch vlak. Zelf heb ik bij Baronie gespeeld in het tweede team van zaterdag. Mijn idool is Diego Maradona.

Het belangrijkste in mijn rol is het verbinden van spelers onderling en spelers met trainers en daarnaast een brug maken tussen studenten en jeugdspelers en hun ouders. Ik ga dit vormgeven door middel van open communicatie, goede observatie en positiviteit. Wat ik zo leuk aan mijn rol als coördinator is kinderen en trainers individueel begeleiden. Met kleine tips en aanwijzingen kunnen we kinderen grote stappen zien maken in zijn of haar ontwikkeling.

Sebastian Verkuilen

Dit jaar is mijn eerste jaar bij Baronie. Ben bij de club betrokken geraakt omdat mij zoontje Julius dit jaar is begonnen bij de O7-6. Dit team bestaat voor een deel uit kids die vorig jaar via Kicks&Sticks in de zaal begonnen zijn met de eerste voetbaltrainingen. Daarnaast traint Julius met Code Oranje mee, echt een hartstikke leuk en leerzaam initiatief.

Na een gesprek met Ischa Immers heb ik me aangemeld om begeleider van de Vitalis studenten te worden. Op woensdagmiddag focus ik me op de trainingen voor de O7 en O10 teams en probeer ik te zorgen dat de trainingen voor zowel de studenten als de kinderen leuk en leerzaam verlopen.

Zodra het qua leeftijd mocht ben ik direct op voetbal gegaan. Mijn eerste club was Brederodes. Vervolgens ben ik via Elinkwijk en PSV bij FC Den Bosch terecht gekomen waar ik heb gevoetbald totdat ik ging studeren. Hierna heb ik eigenlijk niet meer gevoetbald in clubverband. Dit seizoen heb ik weer de draad opgepakt en train ik regelmatig mee met het 35+ team van Baronie. In de jeugd ben ik verdediger geweest en mijn idool was altijd Roberto Carlos, een top verdediger (een echte wing back die de hele linkerflank bestreek) die ongelofelijke vrije trappen kon  nemen.

Bij het trainen van de jonge onderbouw vind ik het allerbelangrijkste om samen met Nick en de studenten het plezier in en de basisbeginselen van het spelletje over te brengen bij de kinderen en ze enthousiast te maken binnen een prettige en veilige omgeving. Bij de oudere onderbouw proberen we meer resultaatgericht te werken, uiteraard met behoud van dezelfde omgeving die we bij de jongsten willen creëren.

Het allerleukste in mijn rol is op het veld staan met jonge enthousiaste kinderen en samen te voetballen. Ik kan er echt van genieten als ik iemand een mooie actie zie maken, vol passie ergens voor gaat en/of iedere week weer beter wordt. Ik ervaar Baronie echt als een club waar het pure voetbal centraal staat. Heel gaaf!

Anekdotes zijn met name leuk als je er zelf bij bent geweest, maar iedereen die zelf gevoetbald heeft weet hoe het is om in een team te zitten: de kleedkamer humor, de team spirit, het vieren van succes, de wedstrijdspanning bij een belangrijke wedstrijd en het om leren gaan met teleurstelling. Dit in je persoonlijke bagage mee nemen is goud, of je nu profvoetballer wilt worden, of gewoon plezier wilt hebben in het spelletje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur