Baronie staat voor mooie uitdaging bij absolute titelfavoriet

Na het prima resultaat tegen koploper Halsteren staat Baronie zondag in Gorinchem opnieuw voor een zware opgave. Tegenstander Unitas voert samen met Halsteren nog ongeslagen de ranglijst in de Hoofdklasse B aan en geldt als een duidelijke titelkandidaat. De ploeg van voormalig UNA-trainer Jesse van Bezouwen heeft zich dit seizoen aanzienlijk versterkt nadat in het vorige seizoen promotie op een haar na werd gemist. Van zaterdag eersteklasser LRC Leerdam kwam Ansu Camara, Ozan Cimen van hoofdklasser IFC, Yevghenny Marceli van derde divisionist ADO’20 en ex-Baron Jay-Jay Meierdres van hoofdklasser Halsteren. Tot nog toe speelde Unitas pas twee keer op eigen veld waarop het tot remise kwam met Juliana’31 (2-2) en met 3-1 van OJC Rosmalen werd gewonnen.

Baronietrainer Van Poelje is er duidelijk van doordrongen dat Unitas over een gelouterde ploeg beschikt met veel kwaliteit. Des te groter is dan ook de uitdaging voor zijn ploeg om in het hol van de leeuw overeind te blijven en zich daarmee te handhaven in de top van de ranglijst. Dat zal moeten gebeuren zonder de geschorste Jens Wirix terwijl David Vermeulen een twijfelgeval is na zijn uitvalbeurt tegen Halsteren. Baronie beschikt echter over een brede selectie. Het vertrouwen is dan ook volop aanwezig dat dergelijke tegenvallers kunnen worden opgevangen. Indien de ploeg dezelfde veerkracht toont als in de wedstrijd tegen Halsteren dan mag de hoop op een positief resultaat zeker geen illusie zijn.

De wedstrijd op Sportpark Molenvliet in Gorinchem begint zondag om 14.30 uur en zal worden geleid door arbiter Robin Vereijken met assistentie van Michiel Tramper en Demian van Grieken.