Baronie toont veerkracht tegen koploper

Het venijn van de wedstrijd zat hem uiteindelijk in de staart. Tot dan waren er in deze teleurstellende derby weinig hoogtepunten te noteren. De moeilijke weersomstandigheden waren daar grotendeels debet aan, want de voortdurende regen en windvlagen maakten het voor de spelers niet eenvoudig. Pas nadat Halsteren aanvaller Marijnissen de score had geopend ontbrandde de wedstrijd in volle hevigheid en kregen de toeschouwers datgene waarop ze zo lang hadden gehoopt. Een rode kaart voor Jens Wirix en de niet meer verwachte gelijkmaker van Mijnhijmer vormden het opwindende slotstuk waarmee beide ploegen uiteindelijk vrede konden hebben. Baronie schoot meteen goed uit de startblokken.
Halsterendoelman Steging kon zich maar net op tijd voor de voeten storten van Mejres terwijl Jens Wirix in kansrijke positie geen controle over de bal kon krijgen na een fout van Thomas van der Spek. Daarna kregen de bezoekers het beste van het spel en kwam de thuisclub goed weg toen een afstandsschot van Beerendonk via de binnenkant van de Bredase paal terug het veld in stuitte. Het bleef het enige hoogtepunt in de eerste helft waarin Halsteren weliswaar domineerde maar geen enkele doelrijpe kans kon creëren.

Na rust kwam de geblesseerde Vermeulen niet meer terug. Veldhof werd naar achteren gedirigeerd terwijl Van Nijnanten de positie op het middenveld van Veldhof overnam. Die omzetting bleek het spel van de thuisclub ten goede te komen en Halsteren moest achteruit. Baronie deed zich ineens veel meer gelden waarbij Mijnhijmer tot twee keer toe doelman Steging testte die slechts ten koste van een corner de lucht voor zijn ploeg kon klaren. Halsteren kon daar niet meer tegenover stellen dan een gevaarlijke voorzet van Kools die door de uitblinkende Veldhof nog net voor de instormende Marijnissen tot corner kon worden verwerkt. Een prachtige Bredase aanval via Jens Wirix en Mejres bracht de bal bij Mohammad die zijn schot echter rakelings voorlangs zag gaan. Notabene in een fase waarin Baronie het betere van het spel had sloegen de bezoekers onverwachts toe. Marijnissen begon aan een weergaloze actie langs twee Baronnen en besloot die vervolgens met een pegel in de hoek langs de kansloze Van Butselaar 0-1. Door die tegenslag gedwongen bracht Baronie trainer Van Poelje vervolgens met Eugenia een extra aanvaller ten koste van verdediger Prent. Toen Jens Wirix enkele minuten later bruut reageerde op een overtreding van Kools mocht hij van arbiter Tjong A Hung met rood inrukken. Pal daarop leek Idabdelhay de wedstrijd definitief te beslissen maar Van Butselaar was op zijn post. De situatie leek hopeloos voor de groenwitten die echter weigerden zich over te geven. Van Poelje besloot va banque te gaan spelen en bracht met Van Galen nog maar een extra aanvaller. Die instelling bleek tenslotte toch nog te lonen. Mijnhijmer mocht in blessuretijd vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije trap die via het hoofd van Van der Spek binnen viel 1-1. In de minuut die nog restte werd Marijnissen nog knap gevaarlijk, maar zijn inzet werd een prooi voor Van Butselaar.

Zo eindigde een wedstrijd waar zoveel van werd verwacht alsnog met enig spektakel. Gezien het wedstrijdverloop kon vooral de thuisclub zich gelukkig prijzen met het overigens dikverdiende gelijkspel. Baronie blijft met dit resultaat na 6 wedstrijden nog altijd ongeslagen en mag volgende week op bezoek bij Gvv Unitas dat nu samen met Halsteren de leiding deelt in de Hoofdklasse B.

Toeschouwers: 600

Scheidsrechter: Miquel Tjong A Hung

Scoreverloop: 82. Thomas Marijnissen 0-1, 90+1. Jorik Mijnhijmer 1-1

Cornerverhouding: 4-3