Regioderby tegen koploper belooft weer veel spanning

Zondag verwelkomt Baronie koploper Halsteren. Het publiek kan op zeker een enerverende strijd tegemoet zien. Want wedstrijden tussen beide rivalen zijn vaak spraakmakend al is het door de jaren heen alleen al om het Bredase gehalte binnen de Halsterse selectie. Ging het in de voorbije jaren om meerdere ex-groenwitten dit seizoen is er slechts een hernieuwd weerzien met Jurgen Gijzen en Jurik Zimmerman. Van de selectie van afgelopen seizoen zijn Jay Jay Meierdres (GVV Unitas), Jordi Nijs (Victoria’03)) en assistent-trainer Peter Pijpers inmiddels vertrokken. Ook ex-NAC speler Thomas Marijnissen in de gelederen zorgt nog voor een Bredaas tintje.

Na twee seizoenen achtereen promotie via de nacompetitie te hebben gemist wil de immer ambitieuze ploeg van de nieuwe trainer Erwin de Nijs opnieuw een serieuze gooi doen naar de derde divisie. De huidige stand op de ranglijst toont aan dat zijn team daarmee op de goede weg is. Halsteren is nog ongeslagen en moest alleen bij Meerssen met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen. Afgelopen zondag wonnen de West Brabanders thuis met 5-2 van EHC. Die overwinning kwam overigens zeer moeizaam tot stand. Pas in de slotfase kon de thuisclub dreigend puntverlies voorkomen door nog drie keer te scoren tegen 10 EHC-ers. Duidelijk is echter wel dat Halsteren over een gerenommeerde en ervaren ploeg beschikt. Vooral voormalig NAC-ers Fouad Idabdelhay en Thomas Marijnissen zijn makkelijk scorende aanvallers met veel kwaliteit. Overigens heeft de ploeg wel een belangrijke aderlating moeten ondergaan. Doelman Arjen Pietersma is onlangs zwaar geblesseerd geraakt en is waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Zijn vervanger en van Rood Wit Willebrord afkomstige Andy Steging is voor de gebroeders Wirix echter een goede bekende. Vorig seizoen sloeg Baronie na een 0-1 achterstand via Mijnhijmer en Jens Wirix in een zinderende slotfase alsnog zegevierend toe. Een scenario waarvoor Baronietrainer Van Poelje ook nu weer graag zou tekenen.

Met zeges op Meerssen (1-0), Juliana ’31 (2-0) en Silvolde (4-2) en gelijke spelen bij OJC (0-0) en Moerse Boys (2-2) staat Baronie keurig op een met Unitas gedeelde derde plaats. Om in de race te blijven is een nederlaag voor Baronie natuurlijk niet gewenst. Van Poelje heeft zijn team daarom voorbereid op een fysiek sterk Halsteren maar wil zoals gewoonlijk zeker proberen het eigen spel te blijven spelen. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de nieuwe trainer van Halsteren in plaats van de lange bal meer voor opbouwend voetbal kiest. Van Poelje hoopt daarom dat het voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd zal worden waarin de favorietenrol duidelijk bij de koploper ligt. Baronie zal de tegenstander in ieder geval met de nodige onbevangenheid tegemoet treden en mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen.

Overigens speelden de selectiespelers die tegen Silvolde niet in de basis stonden dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Hoeven. Aangevuld met een aantal spelers van de zaterdag 1 selectie leverde dat een ruime 4-0 zege op. Robert van Oorschot is inmiddels weer volop in training en op weg naar volledige fitheid. Verder telt de selectie geen blessures of schorsingen zodat het vertrouwen gewettigd is dat een gang naar Sportpark De Blauwe Kei zondag meer dan de moeite waard zal zijn.

De wedstrijd wordt zondagmiddag geleid door arbiter Miquel Tjong a Hung die ter zijde zal worden gestaan doo r zijn assistenten Menno Winckens en Arend van Laar. Aanvang is 14.30 uur.