Pupil van de week: Roan Jonker JO8-1

Roan is nu 6 jaar, hij voetbalt al sinds zijn 4de bij de Baronie met veel passie en plezier. Wanneer Roan de kans heeft pakt hij een bal en voetbalt hij waar hij kan en zo veel mogelijk. Als Roan niet kan voetballen dan kijkt hij Foxsport naar wedstrijden.

Vorig jaar speelde Roan in het begin van het seizoen nog in de JO7. Na de winterstop is Roan met nog meer talentjes vervroegt naar de JO8 overgestapt zodat hij/zij meer uitdaging kregen. De overstap betekende van één naar twee keer trainen en direct spelen op een groter veld. We hebben in het begin als team moeten wennen, maar dat is helemaal goed gekomen. Ze gingen wedstrijden winnen en vooral het beter worden vind Roan erg leuk. Dit jaar speelt hij met dit team 1e klasse in de JO8-1. Hij wil veel doelpunten gaan scoren.

Zijn grote voorbeeld is Robin van Persie waar hij ook mee op de foto is geweest. Hij vindt het wel jammer dat hij gestopt is met voetballen. Later wil Roan in het eerste van Feyenoord voetballen en hoopt nog in de Kuip waar hij al vaak naar toe is geweest met zijn vader.

Het meelopen met het eerste van de Baronie vind hij heel tof en heeft er erg veel zin in.