Silvolde kan het Baronie heel moeilijk maken

Komende zondag mag Baronie de strijd aanbinden met het Gelderse Silvolde dat sinds 4 seizoenen wordt geleid door hoofdtrainer Dennis van Beukering. Gedurende die jaren heeft de club zich in de Hoofdklasse A gemanifesteerd als een degelijke middenmoter en subtopper. Ondanks een 1-0 thuisnederlaag in de eerste wedstrijd tegen OJC Rosmalen lijkt de ploeg zich ook in de Hoofdklasse B als zodanig te gaan profileren. Deze dorpsclub (Silvolde telt slechts 5.500 inwoners) wist zich sinds het begin van dit millennium met veelal eigen jeugdspelers vanuit de 5e klasse op te werken naar de Hoofdklasse. Met spelers die al jaren met elkaar een team vormen beschikt men over een ingespeelde ploeg die moeilijk is te verslaan. Met spelers als de beweeglijke aanvaller Wout Blasman, doelman Marco Olthuis en de tweeling Ischa en Jaël Krosse beschikt Silvolde over scorend vermogen en de nodige routine. Na de nederlaag in de openingswedstrijd wist de ploeg in de daaropvolgende competitiewedstrijden toch weer de nodige punten te vergaren. Met de Achterhoekse “d’ran mentaliteit” levert de ploeg veel fysieke strijd. Zo wonnen de Gelderlanders bij AWC (0-1) en werd thuis gelijkgespeeld tegen Unitas (3-3) en RKZVC (1-1). Ook derde divisionist Goes had gisteravond voor de KNVB-beker de grootste moeite met de thuisclub en kon de wedstrijd na een 2-0 achterstand pas diep in blessuretijd alsnog winnend afsluiten.

Met de wedstrijd van afgelopen week tegen Moerse Boys in het achterhoofd kan zondag dan ook een soortgelijke wedstrijd worden verwacht. Wil Baronie zich bovenin handhaven dan zal er in ieder geval van Silvolde gewonnen moeten worden. Het is dan echter wel zaak om de kansen die de ploeg iedere wedstrijd weer krijgt af te maken. Tegen Moerse Boys liet de ploeg het wat dat betreft liggen, maar ook de anders zo betrouwbare verdediging ging bij de tegendoelpunten niet helemaal vrijuit. Trainer Jurriaan van Poelje ziet echter nog altijd een stijgende lijn in het spel van zijn discipelen en heeft er daaromalle vertrouwen in dat dit in de komende wedstrijden alleen maar beter zal worden. Zijn selectie is zondag geheel compleet inclusief de in Zundert geblesseerd uitgevallen Aart Veldhof die afgelopen week gewoon mee heeft getraind.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei begint zondag om 14.30 uur e n zal worden geleid door arbiter Max Kok uit Maastricht met assistentie van de heren Tim Nagtegaal en el Hajjaji.