Regioderby Moerse Boys – Baronie belooft enerverend te worden

De Baronnen zijn de competitie prima gestart en staan nu met 7 punten uit drie wedstrijden op een met Halsteren en Udi’19 gedeelde tweede plaats. De achterstand op de verrassende koploper IFC bedraagt 2 punten zodat de volle winst zondag nodig is om zich in de top van de Hoofdklasse B te kunnen handhaven. Een derby bij promovendus Moerse Boys is echter bijzonder lastig. Ofschoon Baronie op papier ongetwijfeld als favoriet wordt beschouwd zal het team van trainer Jurgen Arnouts tot de tanden toe gewapend zijn om de punten in Zundert te kunnen houden. Na twee verdienstelijke gelijke spelen bij Udi ’19 (2-2) en thuis tegen RKZVC (2-2) werd afgelopen zondag bij AWC de eerste nederlaag geleden. Na een slechte eerste helft volgde een veel betere tweede, maar kon de al voor rust opgelopen 3-0 achterstand niet meer worden omgebogen. Ondanks de latere inbreng van ex-Baronnen Sem Herijgers en Justin Houtzager liep men tegen een 4-2 nederlaag aan. Na drie wedstrijden bevindt men zich met slechts 2 punten al meteen in de gevarenzone. De ploeg uit Zundert zal voor het ongetwijfeld in groten getale opkomende thuispubliek er alles aan gaan doen om zich omhoog te werken.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje is uitermate tevreden met de duidelijk zichtbare ontwikkeling van zijn elftal dat nog altijd groeiende is. Tegen Juliana zag hij een volwassen ploeg die het geduld wist te bewaren om op het juiste moment toe te slaan. Komende zondag gaat hij zoals altijd eveneens uit van eigen kracht om de tegenstander te bedwingen. Baronie zal zich in ieder geval moeten wapenen tegen het te verwachten Moerse enthousiasme en de daarmee gepaard gaande fysieke kracht. Van Poelje kan in ieder geval weer beschikken over Mark Schuit die afgelopen week weer voluit mee heeft kunnen trainen. Ook met de blessure van Robert van Oorschot gaat het de goede kant uit nu hij deze week de training heeft hervat. Het vertrouwen in een goede afloop is dan ook volop aanwezig al is iedereen binnen de groenwitte gelederen er zich terdege van bewust dat Moerse Boys een geduchte tegenstander kan zijn. De steun van vele meereizende Bredase supporters zal daarbij zeker onontbeerlijk zijn.

De wedstrijd op Sportpark Akkermolen begint zondag om 14.30 uur en zal worden geleid door arbiter Reinoud Weiland met assistentie van Marc Kuijpers en Jari van Westen.