Wedstrijd tegen sterk Sv Juliana ’31 wordt aardige graadmeter

Met het Maldense Juliana treft Baronie zondag een tegenstander die wel eens tot een regelrechte titelkandidaat kan uitgroeien. Na twee achtereenvolgende degradaties vanuit de derde divisie en de hoofdklasse wist de ploeg van trainer Remko Bicentini (tevens bondscoach van het succesvolle Curaçao) afgelopen seizoen weer een stap terug omhoog te doen. Zijn ploeg werd overtuigend kampioen in de Eerste klasse C. Met de komst van liefst vier spelers van derde divisionist JVC Cuijk en een van tweede divisionist De Treffers is de ploeg er duidelijk sterker op geworden. Met een monsterzege van 7-0 op Nuenen en een knap 2-2 gelijkspel bij het Gorinchemse Unitas heeft Juliana al meteen haar visitekaartje in de Hoofdklasse B afgegeven. In Gorinchem gingen de Maldenaren drie minuten voor tijd zelfs met 2-0 aan de leiding om in blessuretijd door een treffer van ex-Baron Meierdres alsnog met een gelijkspel genoegen te moeten nemen.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje ziet zijn ploeg echter per wedstrijd groeien en is dan ook vol vertrouwen. Afgelopen zondag zag hij zijn ploeg bij OJC Rosmalen een puike partij spelen. Jammer was het dan ook dat de ploeg de kansen niet wist te benutten en zich daarmee vergat te belonen. De thuisoverwinning op Meerssen smaakt naar meer reden waarom Baronie zijn eigen spel zal blijven spelen om Juliana ‘31 op de knieën te dwingen. Indien de progressie binnen het elftal zich verder doorzet kan het zondag voor het eigen publiek een aantrekkelijke wedstrijd worden. Hopelijk zijn de groenwitten daarbij wel doeltreffender dan in de voorgaande wedstrijden. Twee jaar geleden trok Baronie tegen Juliana na een spectaculaire wedstrijd met 4-3 aan het langste eind. Maar dat waren natuurlijk twee verschillende teams zodat succes uit het verleden geen garantie voor de toekomst kan bieden. Van Poelje beschikt met de terugkeer van Aart Veldhof zondag over een zo goed als volledig fitte selectie. Slechts de van een enkelblessure herstellende Mark Schuit is nog een vraagteken.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei wordt zondag geleid door arbiter Dominique Prick die zal worden geassisteerd door Guido Linke en Andrew Habib. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.