BARONIE WACHT ZWARE PROEF IN ROSMALEN

Tekst: Robert Daniels

Baronie treft in OJC Rosmalen een oude bekende. OJC degradeerde het afgelopen seizoen uit de Derde Divisie, maar was voorheen veelvuldig opponent van de Baronnen in de hoofdklasse. Net als Baronie opende OJC vorige week de competitie succesvol. Waar Baronie het thuistreffen met SV Meerssen met 1-0 afsloot, tekende de ploeg van Wim Leushuis bij Silvolde voor diezelfde cijfers.
Voor Baronie-trainer Jurriaan van Poelje is OJC een tamelijk onbekende ploeg. “Het inschatten van deze tegenstander is moeilijk,” zei hij. “Ze hebben een tamelijk nieuwe ploeg en veel kwaliteit in huis gehaald. Duidelijk is wel dat we onze borst nat kunnen maken tegen een eerste elftal van een enorm grote vereniging die ook nog eens uit de Derde Divisie komt.”
Van Poelje zal het gevecht aan moeten gaan zonder de Zeeuwse tandem Aart Veldhof-Mark Schuit. Schuit viel vorige week met een enkelblessure uit, Veldhof is afwezig vanwege studieverplichtingen. “Maar daarmee is er geen man over boord,” volgens Van Poelje. “We hebben een brede, kwalitatief sterke selectie. Meerdere spelers kunnen op de opengevallen plaatsen uit de voeten.”
Baronie zal vooral naar zichzelf moeten kijken en ook lering moeten trekken uit het duel met Meerssen. “Vorige week gingen bepaalde zaken goed. We hebben al met al bijvoorbeeld veel kansen gecreëerd,” aldus van Poelje. “Maar er zijn ook verbeterpunten aan de oppervlakte gekomen. Zo zullen we meer rust aan de bal moeten hebben en zullen we scherper voor de goal moeten zijn om de gecreëerde kansen ook te benutten. Alles bij elkaar zijn we nog maar vijf weken onderweg, het inslijpen van vaste patronen is nog in volle gang.”
OJC Rosmalen-Baronie begint zondag om 14.00 uur op Sportpark de Hoef in Rosmalen.

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur