De aftrap – nieuwsbrief jeugd Baronie aug/sept 2019

 

Beste jeugdspeler, jeugdspeelster, ouders/verzorgers,

 

Welkom terug na je vakantie. We gaan er weer een mooi seizoen van maken met winst, gelijkspel en verlies maar bovenal veel glimlachende kinderen die iedere week weer iets nieuws geleerd hebben.

 

In deze eerste nieuwsbrief van seizoen 2019/2020 lees je:

 • Belangrijke data voor je agenda
 • Coördinatoren seizoen 2019-2020
 • Nieuwe competities en spelvormen
 • Verbeteringen trainingen onderbouw (O7 t/m O11)
 • Vragen? Bij wie moet ik aankloppen?
 • Baronie ontvangt certificaat jeugdopleiding als enige in Breda
 • Team van de maand
 • Terugblik Open dag

Een gezellig en sportief seizoen toegewenst!

 

Vragen, opmerkingen over de (inhoud van de) nieuwsbrief: b.denreijer@vvbaronie.nl of judith.van.der.veeken@vvbaronie.nl.

 

Belangrijke data voor je agenda

04-09 Eerste woensdagtraining JO7 t/m JO11
06-09 Eerste vrijdagtraining voor JO8 t/m JO11
07-09 Bekercompetitie
14-09 Bekercompetitie
21-09 Start competitie
11-10 Geen training – start Herfstvakantie
16-10 Herfstvakantie – geen training O7 t/m O11
18-10 Herfstvakantie – geen training O8 t/m O11
23-10 Start Sport Intro (5x woe)

 

Coördinatoren seizoen 2019-2020

 

 

Ook komend seizoen hebben de coördinatoren weer een hele belangrijke rol! Tijd dus om het ‘onderbouw-team’ voor seizoen 2019-2020 zich kort te laten voorstellen. Stefan (JO7), Peter (JO8), Tjalling (JO9), Martijn (JO10), Fatima (JO11), Elke (JO13) en Ellen (meiden) ontfermen zich ieder over een leeftijdscategorie.

Redmar Jonker is vanaf dit seizoen technisch coördinator onderbouw. Hij was afgelopen seizoen als trainer actief in de onderbouw en wil graag samen met jullie (kinderen) werken aan een succesvol seizoen. Perry Bastiaanse is voetbaltechnisch coördinator middenbouw (JO13 en JO15).

Dames en heren coördinatoren: Heel veel succes in jullie uitdagende en zeer belangrijke rol als coördinator! Fijn dat jullie je op deze manier in zetten voor vv Baronie.

Lees verder

 

Nieuwe competities en spelvormen

Het nieuwe seizoen is begonnen. De bekerwedstrijden op 7 en 14/9 a.s. kun je beschouwen als oefenwedstrijden. Ze zijn ook bedoeld om te kijken of de teams in de juiste klasse zijn ingedeeld. De competitiewedstrijden zijn inmiddels ook als zichtbaar in de voetbal app.

Aan het begin van het seizoen is het weer even wennen aan de (nieuwe) spelregels. Op de KNVB site hebben kun je infographics per leeftijdscategorie bekijken of zoek ze op in je team app groep.

 

Verbeteringen trainingen onderbouw (O7 t/m O11)

De trainingen vinden op woensdag van 13.45 – 14.45 uur (JO7-JO8-JO9) en van 15.00 – 16.00 uur (JO10 en JMO11) plaats. Ook dit jaar is Vitalis onze partner op de woensdag. Twee gekwalificeerde Baronietrainers sturen de studenten aan.
Op vrijdag trainen de O8 t/m O11 een tweede keer. JO8 en JO9 kinderen trainen van 17.00 -18.00 uur en JO10 en JO11 van 18.15 – 19.15 uur. Twee gekwalificeerde trainers en twee coördinatoren met trainerservaring zijn aanwezig om de trainingen en trainingsouders goed te kunnen begeleiden. Zo zijn we in staat om op iedere vier trainers een begeleider te hebben. Twee keer in de week bewegen is gezond en door veel te oefenen leren kinderen snel en vinden ze het spelletje steeds leuker. Baronie is met deze organisatie uniek in Breda!
Lees meer

 

Vragen? Bij wie moet ik aankloppen?

 • Heb je een vraag mbt het team, wedstrijden of training? Stem dit eerst af met de teamleider van het team waar je zoon of dochter in speelt.
 • Kom je er niet samen uit, dan kun je je vraag bij de coördinator van de leeftijdsgroep leggen.
 • Heb je inhoudelijke voetbaltechnische vragen, dan kun je je wenden tot de onderbouw coördinator, Redmar Jonker of Perry Bastiaanse voor de middenbouw
 • Heb je vragen over of suggesties voor de vereniging, geef deze door aan de desbetreffende commissies.

 

 

Baronie ontvangt certificaat jeugdopleiding als enige in Breda

Yes! Het is gelukt. Ischa immers, hoofd Jeugdopleiding, heeft uit handen van de KNVB het certificaat Lokale Jeugdopleiding in ontvangst mogen nemen. Daarmee is de club de enige en eerste club uit Breda met deze status. “Dit certificaat laat zien dat we een heel helder jeugdbeleid hebben; het is een echt kwaliteitskenmerk”, klinkt bestuurslid Jeugdzaken Anja Frijters van Baronie trots. De club zet vol in op de jeugdopleiding en ziet het certificaat vooral als een bevestiging dat men op de goede weg is. “We proberen ieder kind in de ontwikkeling te volgen en ieder kind gelijke kansen te geven zodat het op ieder niveau voldoende uitdagend is. En de kinderen te plaatsen waar hij of zij het beste past.”

Lees het artikel in BN De Stem

Lees het artikel op Voetbaljournaal.com

 

Loting Teams van de Maand

Tijdens de Open Dag zijn de teams van de maand bekend gemaakt. Iedere maand zetten we een jeugdteam in het zonnetje. Het team krijgt speciale aandacht op de website, speelt een voorwedstrijd van Baronie 1 en loopt mee in de line-up. Na afloop maken we het feest compleet met een frietje in de kantine.

 

Datum Team Wedstrijd
29-sep-19 JO9-4 Baronie – Silvolde
6-okt-19 JO10-2 Baronie – Halsteren
24-nov-19 JO8-4 Baronie – RKSV Nuenen
8-dec JO8-2 Baronie – RKSV Minor
19-jan-20 JO10-1 Baronie – EHC/Heuts
16-feb-20 JO9-2 Baronie – Moerse Boys
22-mrt-20 JO11-3 Baronie – UDI’19
26-apr-20 JO11-1 Baronie – RKZVC
17-mei-20 MO11-1 Baronie – OJC Rosmalen

 

Sfeervolle zonnige Open dag

Al vroeg in de ochtend stonden op zondag 25 augustus de eerste groepen kinderen klaar voor de teampresentatie op het hoofdveld. In tenue met hagelwitte voetbalkousen liepen zij samen met de spelers van Baronie 1 het veld op, toegesproken door onze stadionspeaker Willem Hartmans die de namen van de spelers opnoemde. Na een heuse fotoshoot was er voor de kleinsten een circuit met voetbalspelletjes. Met het warme weer bleek al gauw dat het ijsje de meest favoriete activiteit op de stempelkaart was. Ondertussen werden de teams van klein naar groot aan het publiek voorgesteld. Hoofdtrainer Jurriaan van Poelje verzorgde samen met zijn selectie voor de spelers van O10 en O11 een geweldige training en de spelers van O13 en O15 namen deel aan een onderling voetvolleytoernooi. Met als gezamenlijke afsluiter de presentatie van de Dames 1, Zaterdag 1 en Baronie 1. Dit alles wederom mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die de aanwezige ouders en kinderen ook dit jaar weer op een mooie start van het verenigingsjaar hebben getrakteerd. Vrijwilligers bedankt!

Bekijk hier een sfeerimpressie, gemaakt door Marcel Mol

 

 

 

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur