Sv Meerssen van oudsher lastige tegenstander

Het is weer zover. Komende zondag gaat het balletje voor ons vlaggenschip weer rollen. Na een prima verlopen oefencampagne mag Baronie voor de eerste competitiewedstrijd aantreden tegen een aloude rivaal met wie het doorgaans slecht kersen eten is. De thuiswedstrijd tegen Meerssen van het afgelopen seizoen was daar weer eens een sterk voorbeeld van. Ondanks een groot Bredaas veldoverwicht wist Baronie geen bres te slaan in de stugge Limburgse verdediging zodat de wedstrijd in een brilstand eindigde. De ploeg van trainer Miguel van de Dungen eindigde vorig seizoen op een zesde plaats als aanvoerder van een uitgebreide middenmoot. Ook zondag mogen we weer een compact spelend Meerssen verwachten loerend op een counter waarbij het met Lloyd Borgers (ex-MVV) een ervaren en sluwe aanvaller heeft. Veel is er overigens niet bekend over de Limburgers die onlangs met 3-0 zegevierden bij derdeklasser vv Walram.

Waar Baronie nu precies staat zal zondag moeten blijken. Trainer van Poelje heeft  in de voorbereiding bewust gekozen voor hoger geklasseerde tegenstanders om zijn ploeg optimaal te kunnen testen. In die wedstrijden bleek Baronie in voetballend opzicht nauwelijks onder te doen. Van Poelje toonde zich ondanks de (kleine) nederlagen zeer tevreden over de wedstrijden tegen Goes, Kozakken Boys en ASWH. Ook de tweede helft tegen Achilles Veen, waar na een 2-0 achterstand alsnog een gelijkspel uit het vuur werd gesleept, toonde aan dat zijn ploeg over de nodige kwaliteiten beschikt. Voor de trainer wordt het echter nu zaak om uit zijn brede selectie het sterkste elftal te formeren. Omdat de kwaliteiten van de diverse spelers nauwelijks uiteenlopen is dat een luxeprobleem waarmee Van Poelje zal moeten dealen. De onderlinge concurrentie is dan ook groot en moet spelers stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Spelen op het niveau waarop Baronie zich beweegt vergt voor de spelers dan ook een mentaliteit om met dergelijke teleurstellingen om te kunnen gaan. Uiteindelijk wordt iedereen daar beter van. De supporters zijn dan ook erg benieuwd hoe de groenwitten zich in deze eerste competitiewedstrijd zullen manifesteren. De eerste klap is natuurlijk een daalder waard om nog maar eens een cliché uit de kast te trekken.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei wordt zondag geleid door arbiter A. Midden die wordt geassisteerd door de heren C. Maas en J. Langenberg. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.