Verdienstelijke remise Baronie bij sterk Achilles Veen

Op het prachtige sportpark “De Hanen Weide” speelde Baronie zaterdagmiddag onder subtropische temperaturen zijn laatste oefenwedstrijd voor aanvang van de nieuwe competitie. Zaterdag hoofdklasser Achilles Veen had vorige week in het kader van de KNVB-beker nog met 6-0 gehakt gemaakt van derdedivisonist Hercules en was daarmee een meer dan geduchte tegenstander. Baronie was dus gewaarschuwd en begon dan ook sterk aan de wedstrijd. Die sterke aanvangsfase was echter maar een kort leven beschoren. Na een klein kwartier nam de thuisclub het heft definitief in handen en werden de groenwitten bij vlagen zoek gespeeld. De ploeg van trainer Van Poelje had dat ook grotendeels aan zichzelf te wijten, omdat het grossierde in slordig balverlies. Een driftig coachende Van Poelje kreeg vanaf de kant echter geen grip op zijn team en moest lijdzaam toezien hoe Aarts en Meerveld de thuisclub aan een 2-0 voorsprong hielpen. Vlak voor rust slaagde Baronie er niettemin geheel onverwacht in om de aansluitingstreffer te produceren. Veldhof stuurde Jens Wirix weg die op zijn beurt Meyres op maat bediende. De jeugdige topscorer van de oefencampagne faalde niet 2-1.

Na rust kwam er een geheel ander Baronie uit de kleedkamer. Nadat Baroniedoelman van Butselaar eerst nog handelend had moeten optreden bij een gevaarlijke aanval van de thuisclub was het aanvoerder Kankam die Baronie zelfs op gelijke hoogte wist te brengen. Een scherp genomen vrije trap van Mijnhijmer werd door de ijzersterk spelende Kankam op waarde geschat 2-2. In de fase die volgde kreeg Baronie zelfs uitzicht op meer. Meyres kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort op een voorzet van Mijnhijmer, Kankam kopte uit een corner van Mohammad rakelings over en ook Schuit was uit een voorzet van Mijnhijmer met het hoofd dicht bij een derde treffer. Na die sterke fase nam Achilles het initiatief weer over en deden zich nog wat hachelijke momenten voor het Bredase doel voor waarin Van Butselaar een betrouwbare indruk maakte. De stand bleef echter ongewijzigd waarmee Baronie het meest tevreden mocht zijn.

Hoe verdienstelijk dit resultaat ook mag zijn trainer van Poelje zal komende week zeker nog eens wijzen op de uitermate zwakke eerste helft die zijn manschappen afleverden. In de eerste competitiewedstrijd volgende week tegen Sv Meerssen zal de ploeg zich dat absoluut niet kunnen permitteren. Hopelijk volgt er na een mindere generale dan ook een betere première.

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar, Bram Umar (82. Bart Diepstraten), David Vermeulen (75. Noud Eggly), Jamie Kankam, Wouter Prent, Aart Veldhof (43. Mark Schuit), Floris van Nijnanten (67. Jules Molenschot), Jens Wirix (67. Zico Brusselers), Quinton Eugenia (37. Yassine Meyres), Jorik Mijnhijmer (88. Quinton Eugenia), Mustafa Mohammad (76. Tijn van Galen)