Baronie overtuigt niet ondanks eerste oefenzege

Na eervolle nederlagen tegen veel hoger geklasseerde tegenstanders als Goes, Kozakken Boys en ASWH leek de oefenwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser SSV’65 voor Baronie gisterenavond een goede gelegenheid om het zelfvertrouwen wat op te poetsen. Al snel werd echter duidelijk dat het spel zelf maken een heel ander verhaal is dan zich aanpassen aan de tegenstander. Ondanks een vroege voorsprong kwamen de groenwitten nooit lekker in de wedstrijd. Een te laag tempo, slordigheden bij de eerste aannames en passing lagen daar aan ten grondslag. Nadat Eugenia in de vijfde minuut een fout van de Zeeuwse doelman Van Gilst simpel had afgestraft duurde het nog  tot ver in de eerste helft alvorens daar een tweede treffer kon worden toegevoegd. Eugenia stelde Meyres na een prima combinatie in staat om van dichtbij voor de 2-0 te zorgen. Die treffer leidde echter niet tot beter veldspel. Integendeel, want enkele minuten later trof De Smit de Bredase lat boven Van Oorschot. Het was een direct gevolg van slecht ingrijpen van de Bredase defensie die zich te vaak aan slordigheden schuldig maakte.

Baronietrainer Van Poelje wisselde na rust liefst op 8 posities om iedereen de gelegenheid te geven zijn kwaliteiten te tonen. Dat leverde echter niet bepaald een verbetering op al was Eugenia direct na de aftrap dicht bij een derde treffer. Jens Wirix zette zijn collega vrij voor doelman Van Gilst maar zag diens lob rakelings over het Zeeuwse doel vliegen. Niet veel later was Eugenia alsnog succesvol toen zijn streep van even buiten het zestienmetergebied diagonaal in de kruising belandde 3-0. Het Bredase spel werd daarna echter steeds maar slordiger waardoor het hard werkende SSV’65 steeds vaker gevaarlijk kon worden. Na eerdere  Zeeuwse waarschuwingsschoten van Sandee en invaller Weijers wist laatstgenoemde vlak voor tijd alsnog de eer te redden voor zijn ploeg 3-1.

Na de complimenten die de groenwitten in de vorige wedstrijden mochten ontvangen was dit optreden enigszins teleurstellend al mogen er ook weer niet al te veel conclusies  uit worden getrokken. Komende zaterdag speelt Baronie de laatste wedstrijd in deze oefencampagne. De krachtmeting tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen zal uiteindelijk echt duidelijk moeten maken in hoeverre de ploeg klaar is voor de competitieopening tegen het Limburgse SV Meerssen. De nieuwe ploeg van trainer John Karelse won afgelopen weekend voor de voorronde in de KNVB-beker verrassend met liefst 6-0 van derdedivisonist Hercules. Eerder won men ook al van derdedivisonisten Blauw Geel (7-5), Stedoco (3-1), speelde men gelijk tegen UNA (0-0) en werd hoofdklasser OJC Rosmalen met 3-1 verslagen.

Opstelling Baronie: Robbert van Oorschot (46. Michel van Butselaar), Zico Brusselers (46. Jules Molenschot), David Vermeulen, Jamie Kankam (46. Aart Veldhof), Wouter prent (46. Bart Diepstraten), Sander Wirix (30. Bram Umar), Quinton Eugenia (70. Noud Eggly), Floris van Nijnanten (46. Mark Schuit), Kevin van de Luitgaarden (46. Jens Wirix), Yassine Meyres (46. Tijn van Galen), Mustafa Mohammad (46. Jorik Mijnhijmer)