Baronie nog op zoek naar sterkste formatie

Ook de derde oefenwedstrijd eindigde in een nederlaag. In de stromende regen bleek tweede divisionist ASWH in Hendrik Ido Ambacht met 1-0 net even te sterk. Toch was trainer Jurriaan van Poelje terecht opnieuw tevreden over het vertoonde spel van zijn discipelen. Want net als in de vorige wedstrijden bleek Baronie, zeker in het eerste half uur, absoluut niet onder te doen voor de hoger gekwalificeerde tegenstander. Tegenstanders die bovendien ook nog eens veel verder zijn in de voorbereiding dan de Baronnen die er pas een goede 2 weken op hebben zitten. Het is ook een bewuste keuze van Van Poelje om tegen tegenstanders van een dergelijk kaliber te oefenen omdat in dit soort wedstrijden al snel de vinger op de zere plekken kan worden gelegd. Zere plekken zijn er tot nu toe echter nog nauwelijks te ontdekken. De breedte van de selectie is in kwaliteit toegenomen en de spelers blijken elkaar in dat opzicht niet veel te ontlopen. Het is weliswaar een luxe positie voor de technische staf, maar tegelijkertijd ook geen eenvoudige opgave, om binnen 2 weken knopen te moeten doorhakken om tot de sterkste formatie te kunnen komen.

Baronie begon weer sterk aan de wedstrijd. Quinton Eugenia stelde met een hard schot ASWH-doelman Kok op de proef en Jens Wirix zag zijn inzet na een fraaie aanval via Bram Umar en Eugenia rakelings langs de verkeerde kant van de paal suizen. In die fase hadden de bezoekers het beste van het spel al werden er verder weinig echte kansen gecreëerd. Na een klein half uur nam de thuisclub het initiatief over en werd het voor het Bredase doel plotseling drukker. Daarbij toonde Baroniedoelman Michel van Butselaar dat hij een meer dan waardige stand in kan zijn voor Robbert van Oorschot. Zijn reddingen op schoten van Van der Kreeke, Yildirim (tot 2 keer toe) en Slotboom waren indrukwekkend. Baronie beperkte zich tot een aantal dreigende uitvallen. Bij een van die uitvallen was Tijn van Galen op weg naar het vijandelijke doel toen de dienstdoende arbiter hem echter terug floot en geheel onterecht verzuimde de voordeelregel toe te passen na een overtreding op een Baroniespeler.

Na rust kwam de thuisclub al snel op voorsprong. De manier waarop was echter enigszins gelukkig. Na een voorzet van Van den Bosch raakte Loukili bij zijn doelpoging de bal met het hoofd volkomen verkeerd waarna deze bij puur toeval voor de voeten van de inkomende Bijl belandde. Die had vervolgens geen enkele moeite om van dichtbij het Bredase net achter de ingevallen Van Oorschot te laten bollen 1-0. Het conditioneel en fysiek sterkere ASWH domineerde in het vervolg. Baronie moest dan ook terug in de verdedigende stellingen maar deed dat onder leiding van aanvoerder Jamie Kankam met verve. Buiten een pegel van Van der Kreeke kwam het groenwitte doel niet echt meer in gevaar. Omdat het Baronie voorin aan echte stootkracht ontbrak bleef de stand in het verdere verloop van de wedstrijd dan ook ongewijzigd.

Komende dinsdag speelt Baronie zijn enige thuiswedstrijd in de voorbereiding. Om 20.00 uur wordt dan aangetreden tegen zaterdag tweedeklasser SSV’65 uit Goes.

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar (46. Robbert van Oorschot), Bram Umar (68. Zico Brusselers), David Vermeulen, Jamie Kankam, Wouter prent (77. Bart Diepstraten), Quinton Eugenia (83. Noud Eggly), Floris van Nijnanten, Jens Wirix (79. Jules Molenschot), Jorik Mijnhijmer (59. Mark Schuit), Tijn van Galen (46. Yasin Meyres), Mustafa Mohammad (59. Kevin van de Luitgaarden)

Afwezig: Aart Veldhof, Sander Wirix en Björn Quartel