Baronie dwingt Kozakken Boys tot uiterste

Ondanks een uitstekende partij kon Baronie een nederlaag niet voorkomen. Tweede divisionist Kozakken Boys kon de winst echter alleen maar naar zich toe trekken door Bredase vrijgevigheid.  Tot twee keer toe lag een onnodige verdedigingsfout ten grondslag aan een Werkendamse treffer. En dat was jammer, want de groenwitten speelden bij vlagen een sterke wedstrijd . Zeker in het eerste halfuur was Baronie bij tijd en wijle zelfs de bovenliggende partij. Met uitstekend positiespel en snel druk zetten werd het de thuisclub knap moeilijk gemaakt. Toch was het Kozakken Boys dat al in de openingsfase de eerste grote kans kreeg. Kozakaanvaller Tejan kopte geheel vrijstaand van dichtbij echter recht op Baroniedoelman Van Butselaar die het karwei in twee keer wist te klaren. Pal daarop wist Eugenia de bal aan Kozakverdediger Van Huijgevoort te ontfutselen en Mijnhijmer in stelling te brengen. Diens fraaie lob miste het doel echter op een haar na. Baronie kreeg hierna steeds meer de controle en leek na een klein halfuur de leiding te nemen. De bekeken kopbal van Jens Wirix werd echter door Jakoba van de lijn gehaald. Net als in de vorige wedstrijd tegen Goes moest Baronie daarna het initiatief steeds meer aan de tegenstander laten. Niet zo vreemd natuurlijk omdat Kozakken Boys evenals Goes al veel verder is in de voorbereiding.  Toch wist de thuisclub slechts een grote kans te creëren. Conraad zocht van dichtbij de korte hoek maar zag Van Butselaar met een uitstekende reflex erger voor zijn ploeg voorkomen.

Na rust was Mijnhijmer uit een vrije trap als eerste dicht bij de openingstreffer. Daarna kabbelde de wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen eigenlijk maar voort en was er maar weinig opwindends te bespeuren. Jammer was het daarom dat de overigens verdienstelijk spelende Floris van Nijnanten zich halverwege de eigen helft bezondigde aan wat jeugdige overmoed. Zijn balverlies bracht de bal in bezit van Tejan die van even buiten het strafschopgebied een fraaie lob losliet welke van Butselaar te machtig was 1-0. Buiten een hard schot van invaller Tijn van Galen, dat fraai door doelman Arends werd gekeerd, gebeurde er mede door de vele wissels, weinig opmerkelijks meer. In de allerlaatste minuut profiteerde Rijsdijk nog van onvoldoende ingrijpen door de Bredase defensie om daarmee de eindstand op 2-0 te brengen.

Net als na de vorige wedstrijd toonde trainer Van Poelje zich terecht weer tevreden over het vertoonde spel van zijn manschappen. De ploeg lijkt vooral in de breedte sterker geworden doordat de nieuwelingen zich tegen veelal sterkere tegenstanders op een positieve manier doen gelden. Dat geeft de technische staf in ieder geval een goed beeld over de mogelijkheden van deze selectie. Komende zaterdag speelt Baronie zijn derde oefenwedstrijd bij tweede divisionist ASWH in Hendrik Ido Ambacht, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Baronie: Michel van Butselaar (70. Robbert van Oorschot), Bram Umar (83. Zico Brusselers), David Vermeulen (75. Mark Schuit), Jamie Kankam, Wouter Prent (83. Bart Diepstraten), Quinton Eugenia (70. Yasin Meyres), Floris van Nijnanten (66. Aart Veldhof), Sander Wirix, Jorik Mijnhijmer (67. Tijn van Galen), Jens Wirix, Mustafa Mohammad (46. Kevin van Luijtgaarden)

N.B. weerzien gisterenavond met Nizar Mekkaoui als speler van Kozakken Boys (zie foto boven)