Goes nog maatje te groot in eerste oefenduel

Na een eerste trainingsweek voor het nieuwe seizoen is het altijd weer even afwachten. Hoe hebben spelers zo’n eerste week verteerd, zijn de nieuwelingen daadwerkelijke versterkingen, kunnen de doorgeschoven jeugdspelers het hogere niveau aan? Kortom, wat mogen we de komende tijd gaan verwachten van de nieuwe spelersgroep? Die vraag zal na een allereerste wedstrijd natuurlijk niet meteen beantwoord kunnen worden. Zeker niet als er nog diverse potentiele basisspelers ontbreken en de tegenstander van een hoger niveau is dan de ploegen die je normaliter in de Hoofdklasse tegenkomt. De ongemeen harde wind maakte goed voetbal eigenlijk onmogelijk maar de spirit om zich te laten zien was bij de spelers duidelijk aanwezig.

Niettemin moeten trainer Jurriaan van Poelje en zijn nieuwe assistent Ivo van Moergestel gisterenavond in het winderige Goes al een redelijke indruk gekregen hebben van de mogelijkheden bij de nieuwe spelers. In het eerste halfuur gaven de groenwitten de lokale derde divisionist alleszins goed partij en bleek men minstens gelijkwaardig. In het laatste kwartier trok de thuisclub het initiatief steeds meer naar zich toe. Nadat nieuweling doelman Michel Van Butselaar even eerder al redding had moeten brengen op een doorbraak van Schalkwijk moest hij kort voor rust alsnog zwichten voor een inzet van diezelfde Schalkwijk 1-0. Het betekende een verdiende voorsprong voor een steeds sterker aandringend Goes.

Na rust kwam de thuisclub al vrij snel op een 2-0 voorsprong. Van Butselaar beging binnen de zestien meter de overtreding waarna Schalkwijk de toegekende strafschop feilloos inschoot. Baronie toonde echter veerkracht. Bram Umar zag het gat dat de diepgaande Yasin Meyres trok en bediende op maat waarna laatstgenoemde knap afrondde 2-1. Goes sloeg echter snel terug. Besuyen scoorde beheerst na een razendsnel uitgevoerde counter en bracht het verschil daarmee weer op twee goals. De groenwitten weigerden zich echter gewonnen te geven. Jens Wirix mikte na een fraaie combinatie met Jorik Mijnhijmer rakelings naast en Jamie Kankam kwam uit een vrije trap van Mijnhijmer een centimeter tekort om zijn hoofd succesvol tegen de bal te zetten. Baronie bleef aandringen en kreeg kort voor tijd daarvoor de beloning. Dom balverlies van Goesdoelman Meulmeester bracht de bal in bezit van Meyres die van grote afstand een sublieme lob losliet die vlak onder de lat binnenviel 3-2. Baronie ging daarna zelfs op jacht naar de gelijkmaker maar verloor daarbij de ingevallen Hage uit het oog die zijn solo vanaf eigen helft in blessuretijd knap bekroonde 4-2. Van Poelje toonde zich na afloop echter tevreden over het vertoonde spel zeker in aanmerking nemend dat opponent Goes al veel verder in de voorbereiding is.

Komende dinsdagavond speelt Baronie zijn tweede oefenwedstrijd. In Werkendam treedt men om 20.00 uur aan tegen tweede divisionist Kozakken Boys.