Leren en presteren bij de jeugd

Plezier hebben en leren zijn de allerbelangrijkste doelen binnen de jeugdopleiding van Baronie. Presteren, kampioen worden of hoog eindigen, is geen doel op zich en bovendien van veel factoren afhankelijk. Belangrijk hierbij is bijvoorbeeld de klasse waarin je team is ingedeeld. Te laag betekent waarschijnlijk kampioen worden, maar aan de andere kant ook dat je niet veel hebt geleerd. De combinatie is natuurlijk het allermooist, maar dat lukt natuurlijk lang niet ieder team. Toch moeten we niet vergeten om al onze (onderbouw) kampioenen van de voorjaarscompetitie (*) in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde onlangs al bij de laatste wedstrijd van Baronie 1 en hierbij een kort overzicht.

 

((*) In de najaarscompetitie wisten JO11-1 in de 3e klasse en MO13-1 in de 2e klasse de titel al te pakken)

 

JO13-6, een team dat volledig bestaat uit jongens die nog in de JO11 mogen voetballen, wist heel knap het kampioenschap te pakken op 4e klasse niveau. Fysiek kwamen ze nog geregeld te kort, maar dat werd uitstekend gecompenseerd door het voetballend vermogen! De ervaring om op een heel veld te voetballen hebben ze maar mooi een jaar eerder opgedaan. Gefeliciteerd jongens!

 

Ook JO9-1 werd ook kampioen. Ondanks dat tot en met de leeftijdsklasse JO10 geen standen worden bijgehouden, waren de prestaties in de 1e klasse zo goed dat een kampioenschap overduidelijk was behaald. Trainer/Coach Nick heeft zijn inspanningen beloond zien worden en levert een mooie lichting af voor de hogere leeftijdscategorieën. Top gedaan!

 

En tenslotte kon het MO11-1 team van coaches Paul en Bart zich op de laatste speeldag tot (mede) kampioen kronen in de 2e klasse. Met evenveel punten, maar een iets minder doelsaldo dan Terheijden, mochten we toch nog spreken van een kampioenschap. Meiden, super gefeliciteerd!

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur