Staf en selecties zijn ‘hongerig’ om nieuwe uitdagingen aan te gaan

Tekst: Robert Daniels
“Wéér beter worden” luidde maandagavond 24 juni het motto waarmee hoofdtrainer Jurriaan van Poelje zijn kennismakingsavond van de selectie voor het aankomende seizoen begon. “Hongerig” was ook een gekozen term die vaker langskwam deze avond.
Ivo van Moergestel, opvolger van de naar het bestuur vertrekkende assistent Henk van de Langenberg, en Nordin Abdellaoui als nieuwe keeperstrainer worden aan de technische staf van Baronie Zondag 1 toegevoegd. Ivo werkt al jaren als docent aan het Vitalis College Sport & Bewegen en is eerder voor Dia, Moerse Boys, KNVB, NAC, Willem II en Rijen als trainer/coach actief geweest. De 47-jarige van Moergestel – in het bezit van het diploma UEFA A – lijkt met zijn ervaring een prima vervanger te zijn van Van de Langenberg. Abedellaoui wordt dus de opvolger van Erik Kruithof en keert terug op de Blauwe Kei. Tussen 2006 en 2012 was hij al verbonden aan Baronie, zowel bij de jeugd als de selectie waar hij goed werk verrichte, gezien de ontwikkeling van vele keepers. Na zijn eerste periode bij Baronie is Abdellaoui bij Internos, Halsteren en Kruisland werkzaam geweest. De voormalig jeugdinternational en ex-prof gaat zowel de keepers van de selectie als een deel van de jeugdkeepers onder zijn hoede nemen.
Teammanager Sheulmar Lawender complementeert net als de afgelopen seizoenen de staf van Van Poelje. Lawender zorgt ervoor dat de trainers zich puur op het voetbal kunnen richten en regelt de algemene, organisatorische zaken voor de selectie.
Op het gebied van de medische begeleiding is ook gekozen voor vernieuwing. Fysiomore (met ex-Baroniedoelman Rob van de Wijngaart als manager) is de nieuwe partner van de club. Samen met Arendse Health Club wordt de selectie en de rest van de vereniging op deskundige wijze begeleid en ondersteund om iedereen blessurevrij en zo fit mogelijk te laten voetballen. Elders op deze site kunt u meer lezen over de samenwerking met Fysiomore en Arendse Health Club.
Ook het nieuwe standaardelftal zaterdag 1 was van de partij. Dit jonge elftal begint het aanstaande seizoen aan een missie in de Vierde Klasse onder leiding van trainer Ricardo van den Bos (ex-O19-2). Baronie Zaterdag 1 zal het verlengstuk zijn van de Baronie Jeugdopleiding maar heeft zeker ook de ambitie om zich binnen afzienbare tijd naar een hoger plan te tillen binnen het zaterdagvoetbal.
Jongens als Niels de Boer (Kruisland), Justin den Tenter (UVV ’40), Nizar Mekkaoui (Kozakken Boys), Alexander Haas (gestopt) en Diejego Biekman (gestopt) namen afscheid van Baronie Zondag 1. Gelukkig bleef voor het grootste deel de selectie van het vorige succesvolle seizoen bijeen. Anderen hebben zich gevoegd bij de groep die door moet groeien naar een structurele hoofdklassetopper. Daarbij veel jongens die in het verleden een opleiding bij Baronie genoten, de kans kregen bij een BVO en nu weer de Blauwe Kei hebben opgezocht. Maar ook namen als Van Galen en Diepstraten keerden terug. Haast iconische Baronie-familienamen, die eigenlijk nergens anders thuishoren dan bij Baronie. En zo zien we onszelf graag: Baronie als opleidingsclub, die met open armen klaar staat wanneer jongens weer terug willen keren op het oude nest. Dat fenomeen vormt ook deels het bestaansrecht van Baronie en is een direct gevolg van de kwalitatief hoogstaande jeugdopleiding die onze club heeft. Zo zullen we ook in de toekomst moeten blijven werken, zodat we altijd zullen beschikken over minimaal hoofdklassewaardig talent.
Beter worden, wéér beter worden. Hongerig zijn ook. Hongerig zijn om wéér beter te worden. Waarbij het accent zal liggen op de ontwikkeling van de individuele spelers en het team; de focus zal liggen op het proces, meer nog dan op het resultaat, in de wetenschap dat wanneer het met het proces goed zit de resultaten vanzelf komen. Aan de gretige gezichten te zien op deze tropische maandagavond gaan we weer een heel mooi jaar tegemoet. Met Baronie Zondag 1, waarvan de selectie in de breedte, maar ook kwalitatief, lijkt te zijn gegroeid. Maar zeker ook met Baronie Zaterdag 1, dat als standaardelftal aan een gedurfd experiment begint.