Kennismaken met Ischa Immers, Hoofd Jeugdopleiding VV Baronie

Met trots presenteren we het nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen van Baronie: Ischa Immers. Ischa is 29 jaar geleden geboren in Breda en is na enkele omzwervingen al weer 8 jaar terug in de Parel van het Zuiden. Ischa woont samen met zijn liefde Carmen.

Naast voetbal is Ischa liefhebber van andere sporten, vooral die sporten die hem uitdagen zoals wakeboarden, crossfit en snowboarden. Maar ook schaken is zijn ding, omdat hij op strategisch vlak hierin overeenkomsten ziet met de voetbalsport. Zoals een echte Bredanaar betaamd, houdt Ischa van op stap gaan in Breda met vrienden. Een drankje doen en lekker eten. Op vakantie gaat hij graag naar Zuid-Afrika.

Ischa was het afgelopen seizoen bij Baronie actief als jeugdtrainer van O19-1 en hij was tevens trainer binnen de AZ-jeugdopleiding. Daarvoor heeft hij binnen de jeugdopleiding gewerkt bij NAC Breda en Sparta Rotterdam. Ischa gaat zijn functie van Hoofd Jeugdopleidingen bij Baronie combineren met zijn positie als docent binnen de KNVB. Daarnaast start hij het komend seizoen bij Baronie met het Nederlands Voetbal Instituut ‘Code Oranje’.

‘’Mijn grote droom was uiteraard altijd om profvoetballer worden. Maar dat zat er voor mij om allerlei redenen helaas niet in,” zegt hij. “Al vanaf mijn twaalfde ben ik geïnspireerd geraakt door het trainersvak en heb ik de ambitie om ooit nog een keer bondscoach te worden. Mijn persoonlijke drijfveer is om alle kinderen op een plezierige manier te laten sporten en te laten zien waartoe je in staat bent als je doorzet, ongeacht tegenslagen en/of verleden. Het motiveert mij enorm om spelers, trainers, coaches en organisaties te begeleiden en in hun kracht te zetten. Mijn doel is, iets neer te zetten waar ik trots op kan zijn, maar vooral dat ook de medewerkers en vrijwilligers, die veel tijd in hun werk en/of hobby steken, trots kunnen zijn op hetgeen ze bereiken. Als Hoofd Jeugdopleiding wil ik vanuit de jeugd vorm gaan geven aan een fantastische club waar Bredase gezelligheid samengaat met voetballen op onder andere het hoogste niveau. Ik hoop dat we gezamenlijk gaan toewerken naar een club waar iedereen wordt gerespecteerd, zich veilig voelt en veel plezier beleeft. Maar ook dat we de gehele jeugd de beste opleiding kunnen gaan geven die er mogelijk is en dat Baronie uiteindelijk een van de toonaangevende jeugdopleidingen van Nederland mag worden, want die potentie is er zeker!” vertelt hij enthousiast.

Zijn voetbalvoorbeelden zijn Zinedine Zidane, vanwege diens fantastische acties en perfecte overzicht op het middenveld, en Edgar Davids vanwege zijn enorme werklust en doorzettingsvermogen. Hij is van jongs af aan een Feyenoord fan.

De hoogste prioriteit van Ischa is het bieden van gelijke kansen voor alle kinderen. Ieder kind heeft namelijk recht op een goede training. Zijn tweede prioriteit is het meewerken aan het op één lijn krijgen van iedereen binnen Baronie, “zodat we voetbaltechnisch en organisatorisch kunnen groeien.” Tenslotte is de ‘geluk-beleving’ voor iedereen’ belangrijk; “Iedereen mag er zijn en iedereen doet er toe.” Ischa wil ook graag mensen inspireren om vrijwilliger te worden bij Baronie. “Alleen zo kunnen we samen de vereniging laten groeien.”

Ischa is oprichter van ‘Code Oranje’, een uniek initiatief in samenwerking met Baronie. Tijdens de kennismakingsochtend op 29 juni zal hij een demonstratietraining geven. Wil je hier meer over weten kijk dan op www.codeoranje-instituut.nl

Wij wensen Ischa veel succes!!