TIJN ‘TINUS JUNIOR’VAN GALEN TERUG OP HET BARONIE-NEST WAAR HIJ THUIS HOORT

Tekst: Robert Daniels

Hoe veel mooier kan het leven van een voetbal- en Baronie-adept zijn? Een kleine tien jaar mochten we genieten, iedere zondag weer, van techniek, overzicht en dat typische loopje van Martijn van Galen, voor ingewijden kortweg ‘Tinus’, in de hoofdmacht van Baronie. Dat was vanaf het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw. Nu, een ruime generatie later, keert zijn zoon Tijn, niet lastig te herkennen als zodanig, terug bij de club waar hij vanaf de mini-pupillen actief was. Terug ook waar een zoon van een Baronie-icoon thuishoort. Trainer Jurriaan van Poelje was enthousiast, Tijn zelf ook, nadat laatstgenoemde meegetraind had met de hoofdselectie. Tijn van Galen (19) speelde tot aan de overgang naar de A-jeugd bij Baronie, waarna hij verkaste naar Groen Wit. In de derde klasse bleek hij een zeer doeltreffende spits, eerst onder trainer en oud-Baroniespeler Osman Erbas, een jaar later onder de vleugels van zijn eigen vader, Tinus senior dus.
Van Poelje over zijn nieuwste aanwinst: “Tijn is een groeibriljantje, een mooi project. Hij heeft een neusje voor het doel en veel potentie als rasechte centrumspits. Wij geloven dat hij zich kan ontwikkelen op ons niveau en kijken er naar uit om met hem aan de slag te gaan. Dit is waar Baronie voor staat. Echte, van oorsprong Baronie-talenten moeten ook bij Baronie voetballen.”
Naast Van Galen voegt zich Floris van Nijnanten bij de selectie van Baronie vanuit NAC O19. Floris is zowel in de verdediging als op het middenveld inzetbaar. “Floris heeft laten zien dat hij voor ons van toegevoegde waarde kan zijn, hij heeft inzicht en durf aan de bal,” aldus Van Poelje.
Vincent Vroomans, Zico Brusselers, Benjamin Kadic, Yassine Mejres en Kevin van Luitgaarden komen over uit de eigen jeugd van Baronie. Tenslotte heeft Alexander Haas te kennen gegeven nog een jaar aan de club Baronie verbonden te willen blijven.
Van Poelje, specifiek over de jongens die overkomen uit Baronie O19: “Die spelers hebben wij het afgelopen seizoen goed kunnen monitoren. Over de spelers van deze groep nemen wij aan het einde van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een beslissing of zij zich gaan voegen bij Baronie Zondag 1 of bij Baronie Zaterdag 1.”
Minder goed nieuws is dat Justin den Tenter vertrekt naar UVV ’40, Niels de Boer naar Kruisland en dat Diejego Biekman stopt met voetballen. Baronie betreurt hun vertrek, maar wenst hun het allerbeste in de voortzetting van hun (voetbal)carrière.