SPONSOR VAN DE MAAND

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand juni staat in het teken van RSL & Partners. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met de nieuwe eigenaar Eric Verstijlen.

1. De geschiedenis:
Het bedrijf werd in 1992 opgericht door Ronald Schluter en houdt zich bezig met de verkoop van audio en licht apparatuur. Het begon allemaal in een pand aan de Van Schootenstraat in het Ginneken. In 2000 werd verhuisd naar een groter pand op het industrieterrein Minervum en sinds een jaar bevindt het bedrijf zich aan de Korte Huifakkerstraat 14 op industrieterrein Steenakker. Per 1 april 2019 is RSL overgenomen door de nieuwe eigenaar Eric Verstijlen Ronald bouwt inmiddels af om zich voor te bereiden op zijn pensioen, maar is nog gedeeltelijk mede-eigenaar en daarom regelmatig op kantoor aanwezig om de overgang soepel te laten verlopen. Het personeelsbestand bestaat momenteel uit 3 medewerkers van wie Bob Sol al vanaf het prille begin voor het bedrijf werkzaam is.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Vanwege zijn liefde voor techniek is Eric al zijn hele leven werkzaam in audio. De diversiteit aan producten en werkzaamheden maken dat hij iedere dag fluitend naar zijn werk gaat.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
De winkel opent dagelijks om 09.00 uur, maar Eric is meestal ruim van tevoren al aanwezig om alles in goeie banen te leiden. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de order intake en het contact met klanten. Om 17.30 gaat de winkeldeur weer dicht, maar dat betekent niet dat het werk er dan op zit. Vaak worden er dan nog administratieve werkzaamheden verricht waarvoor overdag niet altijd gelegenheid is.

4. Wat betekent voetbal voor het bedrijf?
Ronald is een echte voetballiefhebber die regelmatig de thuiswedstrijden van NAC bezoekt en waarvoor hij bovendien de nodige werkzaamheden verricht. Eric daarentegen heeft niets met voetbal terwijl Bob wel geïnteresseerd is maar niet echt fanatiek.

5. Hoe lang is RSL al sponsor van Baronie?
In 1994 besloot het bedrijf om onze vereniging te gaan ondersteunen en is nu dus al ruim 25 jaar sponsor.
.
6. Op welke wijze doet RSL aan sponsoring?
Het bedrijf sponsort in natura. Dat wil zeggen dat geluidsinstallaties en apparatuur tegen een speciale prijs en met korting worden geleverd. Ook bij evenementen staat RSL altijd klaar voor Baronie.

7. Waarom sponsort men Baronie?
Toen toenmalig bestuurslid Willem Hartmans er achter kwam dat er een mogelijke sponsor aan de Blauwe Kei woonachtig was legde hij het eerste contact met Ronald Schluter. De sponsoring is dan ook niet uit commerciële overwegingen ingegeven maar voortgevloeid uit levering van geluidsapparatuur voor de omroepinstallatie en de daarmee gepaard gaande maatschappelijke betrokkenheid van een buurtbewoner.

8. Kun je als eigenaar zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Eric is een Bourgondiër in hart en nieren en spant zich voornamelijk in voor zijn bedrijf. Ronald daarentegen is een verwoed golfer.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
Als rasechte Bourgondiër gaat Eric graag uit eten, zit hij op zonnige dagen graag op een terrasje en spendeert hij veel tijd aan het zelfbouwpakket van zijn 2CV oldtimer Le Patron.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie in de Hoofdklasse B?
Eric is weliswaar geen echte voetballiefhebber maar heeft niettemin veel waardering voor de Baronnen. Ondanks het feit dat de ploeg er net niet in is geslaagd om de nacompetitie te bereiken mogen spelers en technische staf trots zijn op de prestaties van afgelopen seizoen. Eigenlijk net zo trots als Eric op zijn nieuwe bedrijf!