Nieuwsbrief Jeugd VV Baronie – mei 2019

Beste jeugdspeler, jeugdspeelster, ouders/verzorgers,

 

in deze nieuwsbrief vind je nieuws en een selectie van artikelen op de website:

·         Geslaagde gezellige Sponsorloop + tegemoetkoming

·         Nieuw! Het Voetbal beleidsplan is beschikbaar!

·         Teamindelingen – wie, wat en wanneer

·         Van JO11 naar JO12 of JO13?

·         Terugblik Paastoernooi 2019

·         Wedstrijd van de Maand april

·         Zorg jij voor een soepele inning van de contributie?

·         Jij een drankje en een hapje en Baronie een donatie

·         Hoe zat het ook alweer met het nieuwe scorebord?

·         Voor de agenda

Heb je na het lezen van de nieuwsbrief nog vragen, suggesties of tips? Vraag je teamleider/coördinator of mail naar b.denrijer@vvbaronie.nl of judith.van.der.veeken@vvbaronie.nl.

 

Geslaagde gezellige Sponsorloop

Wat was het een gezellige dag op woensdag 15 mei. Zo’n 150 -175 bloedfanatieke kinderen (JO7-O13) liepen 45-60 minuten lang de longen uit hun lijf over onze zonovergoten accommodatie. Onderweg nog een kleine hindernisbaan, schieten op doel voor een extra stempel en op naar de volgende ronde na een stukje fruit en drinken. Na afloop ontvingen alle lopers een lekker ijsje van Björn, onze altijd vrolijke kantinebeheerder. Dank! Dank voor de fantastische organisatie Bianca, Linda, Kristel en Mirjam en natuurlijk alle andere hulpmoeders, hulpvaders en opa’s en de aanwezige EHBO-ers. Dank aan de DJ voor de vrolijke muzikale omlijsting. Dank aan de trotse supporters en alle sponsors. En natuurlijk niet te vergeten ons aller Barry de Leeuw. Wat heeft iedereen genoten. Lever op 24 mei of 5 juni je envelop met je naam en team met sponsorformulier, stempelkaart en geld in. Dan wordt ook bekend hoeveel geld onze toppers hebben opgehaald. Daar was het toch allemaal om begonnen.

Lees verder en bekijk de foto’s

 

Nieuw! Het Voetbal beleidsplan is beschikbaar!

Anja Frijters, bestuurslid Jeugdzaken, gaf in het interview in de vorige nieuwsbrief aan dat ze met haar team hard werkte aan een jeugdbeleidsplan (voetbaltechnische zaken) en een handboek Jeugdzaken (focus op organisatorische kant). Thema van het plan Voetbalbeleid voor 2019-2022 is ‘het beste uit jezelf halen’. In dit plan lees je meer over de visie, speelwijzen, waarden, trainingen, aansturing en organisatie e.d. Dit beleidsplan wil ze graag met jullie delen.

Lees verder in het Jeugd beleidsplan

 

Teamindelingen – wie, wat en wanneer

Langs de lijn horen we vragen als: “Wanneer is de nieuwe teamindeling bekend? Wie gaan over de samenstelling?” Antwoorden op dit soort vragen en andere organisatorische zaken voor de jeugd afdeling zijn nu vastgelegd in een handboek Jeugdzaken. De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor het concept indelen van de teams. De jeugdafdeling / Hoofd Jeugdopleiding keuren de indelingen goed en stellen vast. Nieuwe leden kunnen bij aanmelding aangeven wat eventuele voorkeuren zijn en daar wordt, indien mogelijk, uiteraard zo veel mogelijk rekening mee gehouden. De selectieteams (O13-1, O13-2, O13-3, O13-6) worden door de Hoofd Jeugdopleiding in overleg met coördinator bovenbouw en onderbouw en de selectie trainers samengesteld tussen 15 mei en 31 mei. Direct daarna worden de overige teams samengesteld door de betreffende coördinator (streven tussen 1 juni en 15 juni) goedgekeurd en vastgesteld door het Hoofd Jeugdopleiding en coördinator bovenbouw (Rogier Ouwerkerk) en onderbouw (Arne Stallen).

Lees meer hierover in het Handboek Jeugdzaken

 

Van JO11 naar JO12 of JO13?

Ouders van JO11 kinderen vroegen zich af of hun kind volgend jaar in JO12 of JO13 speelt. De KNVB adviseert de nieuwe categorie O12. In seizoen 2020-2021 wordt  met O12 competitie gestart mits er voldoende teams op een kwalitatief goed niveau zijn. Dit zal komende tijd onderzocht worden.

Dit geldt dus nog niet voor seizoen 2019-2020. Er zijn te weinig teams die in de competitie dichtbij huis meedraaien en het O12 spel (8 veldspelers half veld) heeft consequenties voor de veld- en trainingsindelingen.

 

Terugblik Paastoernooi 2019

Sheffield Wednesday, Royal Antwerp, PEC Zwolle, NAC Breda, FC Twente. Zomaar enkele namen van betaald voetbal organisaties die in het Paasweekend van 20 – 22 april jongstleden op Sportpark de Blauwe Kei deelnamen aan alweer het 46e Baronie Paastoernooi. En uiteraard was er iedere dag een Baronie team uit de O13 of O15 categorie onder de 10 deelnemende teams. Hartelijk dank aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

Lees het hele artikel en bekijk de foto’s

 

Wedstrijd van de Maand april

De wedstrijd tussen Baronie JO11-1 en Baronie JO11-2 beloofde op voorhand een spannende strijd tussen twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren, maar na het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk welk team het liefst wilde winnen. Baronie JO11-2 ging fel van start, won de meeste duels en creëerde ook de beste kansen. Zij kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Daarna scoorde Baronie JO11-1 drie doelpunten achter elkaar, maar met goed samenspel en veel strijd trok Baronie JO11-2 de wedstrijd naar zich toe. De uitslag: 6 – 4. De teleurstelling voor het team van de maand JO11-1 was groot, maar na een frietje in de kantine en het meelopen in de line-up van Baronie 1 was dat gelukkig snel weer voorbij.

Bekijk de foto’s

 

Zorg jij voor een soepele inning van de contributie? 

En kent Excel geen geheimen meer voor jou? Dan is de verantwoordelijke taak om eerste aanspreekpunt contributie te zijn, wellicht iets voor jou.

Bij aanvang van het seizoen (half augustus / half september) en afhankelijk van ervaring kost het je 20 uur. Vanaf oktober ben je er maximaal 1 à 2 uur per week mee bezig. Heb je interesse of ken je iemand? Meld je bij Marie-José (contributie@vvbaronie.nl). Ze geeft je graag meer informatie en leert je de kneepjes van het ‘vak’.

Lees verder over deze vacature

 

Jij een drankje en een hapje en Baronie een donatie

voor en na het trainen o.a. snoep, koek, koffie, thee en limo kopen. Op woensdagmiddag kun je bij Stefan Bolder en zijn dochter versnaperingen kopen. Lever je lege flessen in bij het wedstrijdsecretariaat op maandag-, dinsdag- of woensdagavond of op zaterdag. En de inkomsten gaan naar de club, net zoals de opbrengsten van de versnaperingen. Dank namens de dames van het wedstrijdsecretariaat, Stefan Bolder en Baronie!

Hoe zat het ook alweer met het nieuwe scorebord?

 

 

 

 

 

 

Vraag je je af hoe Baronie aan dat mooie nieuwe scorebord komt in deze financieel moeilijke tijd? Dit nieuwe bord kost Baronie helemaal niets!
Het landelijk bedrijf Clingendael media groep heeft hiervoor bedrijven voor drie jaar gecontracteerd zodat na die jaren het bord eigendom is van Baronie.

 

Voor de agenda

24-05 Laatste VRIJDAGtraining + inleveren formulier/geld sponsorloop
25-05 Laatste competitiewedstrijden
26-05 Wedstrijd Van de maand mei JO10-5/JO10-7
27-05 Info avond Code Oranje O13 19.45 – 20.30
29-05 Info bijeenkomst Code Oranje O7-O8-O9 15.15 – 16.00
29-05 Info bijeenkomst Code Oranje O10-O11 16.30 – 17.15
31-05 Hemelvaartsweekend – GEEN TRAINING
03-06 Info avond Code Oranje O13 19.45 – 20.30
05-06 Lebara Valencia clinic
05-06 Info bijeenkomst Code Oranje O7-O8-O9 15.00 – 16.00
05-06 Inleveren formulier, stempelkaart en geld sponsorloop
05-06 Info bijeenkomst Code Oranje O10-O11 16.30 – 17.15
12-06 ALLERLAATSTE TRAINING
22-06 Baronie Jeugd toernooi JO8-JO9-JO10 / Business toernooi
29-06 Kennismakingsochtend nieuwe teams JO7 t/m JO13 (1e jaars)
08-12/07 Valencia kamp
03-05/08 Inter academy camp
25-08 Open dag Baronie – aftrap nieuw seizoen

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur