Baronie sluit af met absolute thriller tegen aloude rivaal

De KNVB moet bij de competitie indeling van dit seizoen een vooruitziende blik hebben gehad. Anders hadden Baronie en Gemert het seizoen komende zondag nooit kunnen afsluiten om elkaar nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie te laten betwisten. Een prachtig slot dus van een enerverend seizoen, dat voor Baronie nu eigenlijk al als succesvol mag worden beschouwd. Want wie aan het begin van deze competitie had beweerd, dat Baronie gedurende een groot gedeelte daarvan als lijstaanvoerder zou hebben gefungeerd, zou waarschijnlijk richting dwangbuis zijn gedirigeerd. Een prachtige prestatie derhalve van selectie en trainer Jurriaan van Poelje en de afscheid nemende assistent Henk van de Langenberg. Een prestatie die zelfs nog meer aan glans kan winnen indien de nacompetitie daadwerkelijk wordt bereikt. Gemert en Baronie prijken één wedstrijd voor het einde van de reguliere competitie op een gedeelde derde plaats. Baronie zal echter moeten winnen, want bij een gelijkspel is nacompetitie op basis van een beter doelsaldo voor de ploeg van trainer Ronald Boeren.

De wedstrijden tussen Baronie en Gemert zijn inmiddels in de loop der jaren uitgegroeid tot echte klassiekers. Beide ploegen bestreden elkaar al meerdere malen om het kampioenschap in de Hoofdklasse. In Gemert ging Baronie er nog met de volle winst vandoor. De 2-1 zege na een uitermate spannende strijd was destijds zeker verdiend. Die nederlaag zal Gemert waarschijnlijk nog steeds niet lekker zitten en revanchegevoelens zullen hen dan ook zeker niet vreemd zijn. De Oostbrabanders steken de laatste tijd in een uitstekende vorm en scoren er vooral lustig op los. De aanvallers Thijs van Pol (34 goals) en Ralf Kemper (18 goals) waren beiden in totaal even succesvol als Baronie als team. Hopelijk slaagt de Bredase verdediging er in om deze makkelijk scorende aanvallers net als in de uitwedstrijd opnieuw in bedwang te houden. Makkelijk zal het natuurlijk niet worden, temeer omdat Gemert aan een gelijkspel al genoeg heeft voor de periodetitel. Gemert lijkt dan ook op voorhand de grote favoriet voor dit duel.

Wanneer Baronie zondag echter weer eens het niveau kan halen van eerder dit seizoen dan maakt het een serieuze kans op het toetje dat nacompetitie heet. Baronietrainer Jurriaan van Poelje is er zich terdege van bewust dat zijn ploeg op de toppen van haar kunnen zal moeten presteren om Gemert te verslaan. Wanneer dat daadwerkelijk het geval mocht zijn dan moet het, mede met de steun van het hopelijk in groten getale opgekomen thuispubliek, absoluut geen onmogelijke opgave zijn. De verwachting is dan ook dat het zondag aan de Blauwe Kei wel eens kan gaan zinderen.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei wordt zondagmiddag geleid door arbiter Marcel te Hennepe, die wordt geassisteerd door Tim Nagtegaal en Bob van Lith. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.