Nacompetitie om promotie lonkt nog altijd

Na twee vrije zondagen waarin door een aantal ploegen werd ingehaald, hervat Baronie de competitie zondag met een uitwedstrijd in het Limburgse Meerssen. De stand in de Hoofdklasse B is inmiddels weer helemaal up to date waarbij Baronie nu is terug te vinden op een gedeelde derde plaats met Gemert. Groene Ster lijkt nu de gedoodverfde kampioen die naar de Derde Divisie promoveert. Met vier punten voorsprong op Halsteren en nog slechts twee wedstrijden te gaan zal de ploeg uit Heerlen zich de titel hoogstwaarschijnlijk niet meer laten ontglippen.

Maar ook Baronie is nog altijd in de race om eventuele promotie. Winst, maar zelfs ook een gelijkspel bij Meerssen betekent dat de beslissing in de laatste wedstrijd tegen Gemert zal vallen. Tegenstander Meerssen speelt weliswaar nog slechts om des keizers baard, maar zal de wedstrijd zeker niet weggeven. In Breda leed een sterk spelend Baronie na drie wedstrijden het eerste puntenverlies en eindigde de wedstrijd in een voor de thuisclub onverdiende brilstand. De ploeg van trainer Miquel van de Dungen is door de jaren heen sowieso een moeilijk te bestrijden tegenstander. De verwachting is dan ook dat de Baronnen een hele goede dag moeten hebben om bij Meerssen een goed resultaat te halen.

Ook Baronietrainer Jurriaan van Poelje hoopt op zo’n goede dag, want bij winst of gelijkspel volgt er in de laatste competitiewedstrijd met Gemert in eigen huis een absolute thriller. Het zou een heuse bekroning zijn op een nu al succesvol seizoen. Intussen is het wel even afwachten of Aart Veldhof tijdig hersteld is. De energieke middenvelder kreeg afgelopen dinsdag in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen derdeklasser TSC een tik op zijn enkel waardoor hij voortijdig de kleedkamer moest opzoeken. Na een mindere periode en de moeizame winst op UDI is Baronie in ieder geval nog altijd kansrijk. De waarheid ligt natuurlijk altijd op het veld en zolang de spelers vertrouwen in eigen kunnen houden kan er nog altijd iets heel moois bloeien. De Bredase supporters verwachten daarom een tot de laatste snik strijdend Baronie dat mogelijk nog tot een stunt in staat is.

De wedstrijd op Sportpark Marsana wordt zondagmiddag geleid door de Heer Jeremy Lensink, die wordt geassisteerd door Luuk Mentink en Iwan Larijn. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.