Baronie moet nu waken voor nachtkaarseffect

Nu de druk om het kampioenschap er af is moet Baronie de knop omzetten en weer proberen de ploeg te worden die het voorheen was. Een ploeg met veel kwaliteit die frank en vrij de tegenstanders tegemoet trad en daarmee het nodige succes had. Na twee achtereenvolgende gelijke spelen en nederlagen wordt het namelijk weer hoog tijd om de volle winst te pakken. Een overwinning op UDI’19 zal in ieder geval voorkomen, dat een goed seizoen niet als een nachtkaars uitgaat.

Het team van de volgend seizoen naar de KNVB vertrekkende trainer Stefan Hoogsteder zal echter geen gemakkelijke prooi voor de op revanche beluste Baronnen worden. De Udenaren staan namelijk nog aardig dicht bij de gevarenzone die nacompetitie om degradatie betekent en hebben de punten dan ook hard nodig. De wedstrijd in Uden leverde Baronie destijds nog een verdiende 3-1 overwinning op en een uitstekende competitiestart. Met ervaren spelers als ex-prof Roald van Hout, Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken beschikken de Udenaren niettemin over een goede ploeg die alles uit de kast zal halen om zich in veilige haven te spelen.

Baronietrainer Van Poelje blijft positief en wijst er daarom op dat Baronie weer zijn eigen spel moet gaan spelen om het seizoen alsnog goed af te sluiten. Omdat de concurrentie zondag vrijaf heeft kan Baronie bij een overwinning toch weer koploper worden, al moet die positie dan wel in het juiste perspectief worden gezien met het oog op het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. De koppositie kan niettemin voor een nieuwe oppepper zorgen welke mogelijk alsnog Bredaas succes kan brengen. Met wedstrijden bij Meerssen en thuis tegen Gemert in het vooruitzicht kan het dan nog een spannend einde van de competitie worden. Baronie kan zondag niet beschikken over de geschorste Niels de Boer, maar wel weer over een fitte Mustafa Mohammad die tegen Unitas vanwege een lichte blessure geen basisplaats had.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Jan-Willem Bouw die wordt bijgestaan door zijn assistenten Burak Kaya en Robin Janssen.