NIEUWE ZEPERD IN GORINCHEM

Tekst: Robert Daniels
Na het echec van vorige week thuis tegen Groene Ster volgde voor Baronie opnieuw een ruime nederlaag. Bij Unitas verloor de ploeg met 3-0, na een 2-0 ruststand. Baronie zag de andere concurrenten Groene Ster, Gemert en Halsteren winnen en zakte naar de derde plaats op de ranglijst.
Het verlies in Gorinchem werd, net als een week eerder tegen de Limburgers, ingeleid door persoonlijke fouten in de defensie. Met name de eerste goal werd Unitas op een presenteerblaadje aangeboden. David Vermeulen wilde een lange hoge bal controleren in plaats van het leder zonder risico de tribune in te jagen. De bal viel precies in de loop van Armand Selmani die oog in oog met Robbert van Oorschot geen fout maakte. Dat was na vijfentwintig minuten spelen. In de openingsfase waren er kansjes geweest voor Alexander Haas – hij raakte de bal niet vol – en Jamie Kankam met een kopbal uit een hoekschop. De thuisploeg had echter in de eerste helft een overwicht, Baronie kwam nooit echt aan voetballen toe, zocht, zoals afgesproken steeds de snelheid van Nizar Mekkaoui, maar dit leidde niet tot echte mogelijkheden. Desondanks had jens Wirix, kort na de 1-0, toch de gelijkmaker op zijn hoofd liggen. De voorzet van Haas was afgemeten, maar Wirix kopte over. Toen de Baronie-verdediging acht minuten voor rust wederom niet adequaat ingreep en Stefan van Hulst de 2-0 binnenschoot, was het pleit eigenlijk al beslecht in het voordeel van de gastgevers. “Op dit niveau kan je niet tegen dergelijke persoonlijke fouten op,” zei Baronie-trainer Jurriaan van Poelje na afloop dan ook terecht.
Complimenten waren wel op de plaats voor de tweede helft die Baronie op de mat legde. Meteen vanaf de aftrap vocht het elftal als een leeuw om een snelle aansluitingstreffer te forceren. Ook toen dit niet lukte en de tijd alsmaar verstreek gooide het team de handdoek niet in de ring. Maar er was geen doorkomen aan tegen de hechte Gorinchemse defensie, die zich met de 2-0 op zak in een zetel zag geplaatst. Het was hopen op een bal die een keer goed zou vallen en waardoor Baronie op basis van momentum en opportunisme het de tegenstander nog lastig zou kunnen maken. Van Poelje wisselde nog de beide backs, Prent en Biekman, voor Schuit en Mohammad, maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0 via Soufian Charraoui die na een counter gretig gebruik maakte van de ontstane ruimte.
Scheidsrechter Tempelaar trok gedurende het duel maar liefst driemaal de gele kaart voor een speler van Baronie. Sander Wirix, Niels de Boer en Jamie Kankam waren het slachtoffer. Met name de prenten voor Sander Wirix en De Boer waren belachelijk. Het betekende wel dat De Boer nu geschorst is na zijn vijfde geel van het seizoen en Sander Wirix op scherp staat.
Nog drie duels te gaan voor de Baronnen, te beginnen komende zondag thuis tegen UDI ’19. Tegen de Udenaren wordt Baronie dan gelijk een kans geboden zich te herpakken en een geweldig seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.
Unitas Gorinchem-Baronie 3-0 (2-0) 25. Armand Selmani 1-0, 37. Stefan van Hulst 2-0, 88. Soufian Charraoui 3-0. Gele kaarten: Sander Wirix, Niels de Boer en Jamie Kankam.
Opstelling Baronie: Van Oorschot, Kankam, Vermeulen (46. De Boer), Prent (60. Mohammad) Biekman (75. Schuit), S. Wirix, Veldhof, J. Wirix, Haas, Mijnhijmer, Mekkaoui.

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur