Baronie moet zich nu herpakken

De kater na de onverklaarbare ineenstorting tegen Groene Ster was zondag natuurlijk enorm en zorgde voor heel wat teleurgestelde gezichten aan De Blauwe Kei. Niettemin mogen we hier niet te lang bij stil staan en moeten alle ogen weer gericht zijn op de komende wedstrijd tegen GVV Unitas uit Gorinchem. Er zijn nu eenmaal van die wedstrijden die iedere speler in zijn loopbaan wel eens mee moet maken. Een wedstrijd die om onverklaarbare reden uit handen wordt gegeven en desastreus afloopt. Dat gebeurde afgelopen zondag na een 2-0 voorsprong waarbij de wedstrijd na de eerste tegentreffer compleet kantelde en er uiteindelijk een zware 7-2 nederlaag werd geleden.

Baronie is echter niet het eerste team dat dit overkomt en zal ook zeker niet de laatste zijn. Noem het maar de mysterieuze krachten in de sport. De Baronnen zullen het hoofd weer naar boven moeten heffen en gewoon verder gaan met hetgeen ze daarvoor zo goed bezig waren. Want voetballen verleer je niet van de ene op de andere dag. Bovendien zijn er legio voorbeelden uit het verleden waarbij een ploeg zich weer direct oprichtte om uiteindelijk alsnog kampioen te worden. Het Feyenoord van Cruijff bewees in 1983 al dat een 8-2 nederlaag tegen Ajax niet per definitie meteen het einde moet betekenen. Want volgens de Nummer 14 waren er tenslotte maar 2 punten (in die tijd nog 2) verloren en kwamen er nog genoeg wedstrijden om dit te herstellen. Feyenoord werd dan ook alsnog ruim kampioen! Wat dichter bij huis is streekgenoot vv Dongen in de Derde Divisie daarbij recentelijk een prachtig voorbeeld. Na een 9-0 nederlaag tegen koploper Jong Volendam richtte de ploeg zich een week later weer op en stuurde de nummer 4 met een ruime 4-0 nederlaag naar huis! Baronie zal dan ook moeten bewijzen dat het over voldoende mentale weerbaarheid bezit. Een aangeslagen bokser schudt even met het hoofd maar weigert knock-out te gaan en gaat op pure wilskracht gewoon verder. Als dat de instelling is voor de komende wedstrijd en de rug wordt daadwerkelijk gerecht dan gaat het zeker goed komen met de groenwitten. Juist op zulke momenten kan een team laten zien hoe sterk men wel niet is!

In Breda trok Baronie met 2-0 aan het langste eind. Unitas gaat er natuurlijk van alles aan doen om de 3 punten dit keer in eigen huis te houden. Bij een overwinning op Baronie krijgt de winnaar van de eerste periode namelijk weer het nodige perspectief om zich in de directe titelstrijd te kunnen mengen. De mannen van de volgend seizoen vertrekkende trainer Rick Adjei zijn thuis moeilijk te verslaan en wonnen onlangs nog met 3-2 van Gemert na een 2-0 achterstand. Ook voor hen wordt het dus een cruciale wedstrijd. Genoeg ingrediënten dus om een spannende wedstrijd tegemoet te zien.

Baronietrainer Van Poelje zag zijn ploeg vorige week dan weliswaar voor het eerst door de ondergrens zakken, maar heeft nog altijd voldoende vertrouwen in zijn discipelen en rekent erop dat zij zich revancheren. Dat zal dan in ieder geval weer gebeuren met een complete selectie inclusief zijn vorige week geblesseerd uitgevallen doelman Van Oorschot, die inmiddels weer voldoende hersteld is.

De wedstrijd op Sportpark Molenvliet in Gorinchem staat onder leiding van arbiter Jan Tempelaar, die wordt geassisteerd door Wesley Veldman en Thomas Verboven. Aanvang van de wedstrijd is Paaszaterdag om 18.00 uur.