Baronie na rust compleet afgeschminkt

Het begon allemaal nog zo mooi voor de thuisclub. Voor het ruim opgekomen publiek toonde Baronie in het eerste halfuur dat het niet zomaar de trotse koploper was. Met fris en ongecompliceerd spel dicteerden de groenwitten de wedstrijd en leken ze zich naar een ruime overwinning te spelen. Na een half uur prijkte er een dik verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord en leek er geen vuiltje aan de lucht. Hoe onwezenlijk was de stand echter na de reguliere speeltijd. Wie het niet heeft gezien kan het hoogstwaarschijnlijk niet geloven. Na geknoei in de anders zo betrouwbare Bredase defensie stond het binnen vijf minuten weer gelijk waarna de wedstrijd een complete ommekeer kreeg. Na de eerste aftastende schermutselingen kwam Baronie al vrij snel op voorsprong. Op het droge en daardoor wat stroperige kunstgras was het Mohammad die een voorzet van Mijnhijmer via Mekkaoui op waarde wist te schatten 1-0. Toen Mijnhijmer een kwartier later met een fraaie uithaal de bovenhoek vond leek Baronie op een ruime zege af te stevenen. Niets bleek echter minder waar. De Limburgers reageerden getergd en bleken plotseling ook vooruit te kunnen spelen door hoog druk te gaan zetten. Binnen 5 minuten was de stand alweer in evenwicht. Eerst strafte aanvoerder Van Kesteren weifelachtig ingrijpen van Kankam af waarna Unal fraai voorbereidend werk van rechtsachter Zwartjes verzilverde. Baronie was duidelijk aangeslagen en zag zich geconfronteerd worden met een tegenstander die langzamerhand steeds meer in de wedstrijd groeide. De rust kwam voor Baronietrainer Van Poelje dan ook als geroepen om weer orde op zaken te kunnen stellen.

De thee had de thuisclub echter niet het beoogde effect gegeven. De eerste de beste aanval na de pauze bleek al meteen dodelijk. Van de Walle rondde een combinatie met Eind af met een harde schuiver in de verre hoek die invaller doelman Van de Hoven te machtig was 2-3. Toen Unal amper tien minuten later de rebound na een inzet van Van Kesteren wist te benutten bleek het doek voor Baronie definitief gevallen. Alles wat maar mis kon gaan ging ook mis. De ploeg was volledig gedesillusioneerd, kwam vooral ook fysiek tekort en zakte vervolgens finaal door de ondergrens. Een fout van Vermeulen betekende vrije doortocht voor Eind, waarna in de slotfase opnieuw Eind en Zwartjes de Bredase ontluistering compleet maakten. De Limburgse overwinning was dan ook volkomen verdiend

Een middag die zo voortvarend begon eindigde daardoor in een complete desillusie. Baronie kreeg een mentale dreun die in de komende weken wel eens lang zou kunnen nagalmen. Desondanks is Baronie nog steeds koploper maar zal het de komende wedstrijden zijn mentale weerbaarheid moeten aanspreken om het seizoen niet in mineur te laten eindigen.

Toeschouwers: 650

Scheidsrechter: Roel van der Werff

Ruststand: 2 – 2 Eindstand 2 – 7

Cornerverhouding: 2 – 5

Scoreverloop: 11. Mustafa Mohammad 1-0, 26. Jorik Mijnhijmer 2-0, 31. Maikel van Kesteren  2-1 36. Cem Unal 2-2, 46. Chefrino Eind 2-3, 57. Cem Unal 2-4, 64. Chefrino Eind 2-5, 84. Chefrino Eind 2-6, 90+3 Dylan Zwartjes 2-7

Opstelling: Robbert van Oorschot (46. Bart van de Hoven), Diejego Biekman, Jamie Kankam (69. Niels de Boer – 77. geel), David Vermeulen, Wouter Prent (63. Alex Haas), Sander Wirix (22. geel), Aart Veldhof, Jens Wirix (54. geel), Jorik Mijnhijmer, Mustafa Mohammad, Nizar Mekkaoui.

[FM1]