Baronie kan tegen concurrent Groene Ster belangrijke stap zetten

Met nog 5 wedstrijden te spelen loopt de spanning in de Hoofdklasse B steeds verder op. Samen met koploper Baronie komen liefst 5 ploegen in aanmerking voor de titel. Het Limburgse Groene Ster is één van die ploegen en komt komende zondag op bezoek in Breda. Het team van trainer Maurice Verbunt is met 4 punten minder en een wedstrijd minder de naaste belager van de Baronnen. We mogen dan ook spreken van een regelrechte kraker die voor de thuisclub wel eens van cruciaal belang kan zijn. Bij winst neemt Baronie afstand van een naaste concurrent waarmee het zich in een uiterst kansrijke positie manoeuvreert. Zover zullen de Limburgers het niet willen laten komen zodat het publiek een uiterst spannend en interessant duel tegemoet kan zien.

Het wordt mogelijk net als in Heerlerheide ook een tactisch gevecht. In die gelijk opgaande wedstrijd heersten de beide verdedigingen en werd het pleit slechts in Limburgs voordeel beslecht door een moment van onachtzaamheid in de Bredase defensie. Groene Ster won de laatste 2 wedstrijden met 2-1 van Leonidas thuis en met 2-0 uit bij Meerssen, terwijl Baronie schade opliep met gelijke spelen tegen RKAVV en Minor. Bij die laatste tegenstander toonde Baronie vorige week wel karakter door een 2-0 achterstand ongedaan te maken. Baronie heeft het ook niet zo op Limburgse tegenstanders. Dit seizoen slaagde de ploeg er tot nog toe niet in om tegen deze tegenstanders de volle winst over de streep te trekken. Naast de nederlaag bij Groene Ster werd er twee keer gelijkgespeeld tegen Minor en een keer tegen Meerssen. Hoog tijd dus dat de ban komende zondag gebroken wordt!

Baronietrainer Van Poelje rekent hierbij op de morele en vooral vocale steun van de Bredase supporters. Een twaalfde man kan de ploeg mogelijk tot grootse daden inspireren om revanche te nemen voor de onnodige nederlaag in Heerlerheide. Baronie heeft deze week hard getraind om zondag in topvorm aan de start te verschijnen en zal daarbij voluit voor de winst gaan om een naaste concurrent voorlopig af te schudden. Dat zal dan gebeuren met een volledig fitte selectie terwijl er ook geen spelers geschorst zijn. Hopelijk zijn de supporters zondag in groten getale aanwezig om Baronie naar de overwinning te schreeuwen.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei staat onder leiding van arbiter Roel van der Werff die wordt geassisteerd door Rik ter Hoeve en Tuncay Balta. De wedstrijd begint als altijd om 14.30 uur.