Ricardo van den Bos wordt nieuwe trainer-coach Baronie Zaterdag 1

De nieuwe selectie van Baronie Zaterdag1 zal met ingang van het seizoen 2019-2020 onder leiding van trainer-coach Ricardo van den Bos komen staan. Ricardo – momenteel jeugdtrainer bij Baronie O19 – is goed bekend met het zaterdagvoetbal omdat hij jarenlang bij Wieldrecht actief is geweest. Uit de gesprekken met de inmiddels in Breda wonende Van den Bos is gebleken dat hij prima past in de voetbalvisie die Baronie voor ogen heeft. Ook conform het beleid van de club is dat aan jonge, ambitieuze trainers ook interne doorgroei- en opleidingsmogelijkheden worden geboden.

Tegenover de aanstelling van Ricardo staat het vertrek van Richard Riebeek, de huidige trainer-coach van Baronie 2 (Zondag). Vanwege wijzigingen in de persoonlijke sfeer verhuist Richard naar Nuenen en gaat hij komend seizoen bij Nuenen 2 aan de slag. Richard licht zijn vertrek als volgt toe:

“Als trainer van het huidige zondag 2 team had ik heel graag mede vorm gegeven aan het opstarten van een prestatieve zaterdagtak. Om met een mooie mix van bestaande jonge senioren, overkomende talenten uit de eigen jeugd en hopelijk terugkerende Baronnen een stevig fundament te leggen voor een bloeiende zaterdagtak die Baronie nog meer aanzien in de regio gaat geven. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit project gaat slagen en dat spelers alle kansen krijgen om zich op zowel technisch/tactisch niveau ook op een mentaal vlak zich te kunnen ontwikkelen. Maar over een paar maanden verhuis ik naar Nuenen. En vanuit uitsluitend praktische overwegingen is het voor mij (maar ook voor de club) op dit moment beter dat er een andere trainer de kans krijgt deze mooie kans te grijpen en de uitdaging aan te gaan. Ik steun de keuze voor Ricardo wat dat betreft volledig. In het afgelopen seizoen heb ik hem leren kennen als een zeer integer persoon die naar oplossingen zoekt in plaats van bedreigingen, en die nu ook met een pittige groep onder zich laat zien dat hij zijn mannetje staat. Ik wens hem alle succes toe en gun hem deze 1e klus als hoofdtrainer van harte. Ik blijf het volgen en kom zeker terug om te kijken naar een wedstrijd. Dat is goed te combineren met mijn nieuwe klus als trainer bij Nuenen 2.”