Ook Minor wordt weer een lastig te omzeilen klip

Met nog 6 wedstrijden te gaan is het Limburgse Minor uit Nuth de tegenstander van komende zondag. In de thuiswedstrijd bleek Minor al een pittige en moeilijk te bestrijden tegenstander. Spelend vanuit een gesloten verdediging met veel lengte, loerend op de counter en zich bedienend van de nodige fysieke kracht. Ondanks een groot veldoverwicht en voldoende kansen kon Baronie de volle winst destijds niet over de streep brengen en eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. De afgelopen competitiewedstrijden geven voor Minor eenzelfde beeld te zien. Gelijke spelen bij Nuenen (0-0), Meerssen (1-1) en RKAVV (1-1) en een knappe thuiszege op Unitas (2-0). Zeges op onder meer UDI’19 (3-1), IFC (3-0) en Alphense Boys (4-1) tonen bovendien de sterkte op eigen veld aan. In Breda bleek de uitblinkende doelman Lennart Quaden destijds de grootste sta in de weg, terwijl de snelle en handige aanvaller Elaji een echte handenbinder bleek. Ook zondag kan Baronie rekenen op zware tegenstand. Mede omdat de ploeg van de scheidende trainer Guido Leunissen met 27 punten nog altijd binnen bereik is van de plaatsen die nacompetitie om degradatie inhouden.

Baronietrainer Jurriaan van Poelje heeft vorige week bewust wat gas voor zijn ploeg teruggenomen. Er is toen niet getraind maar middels een gezellig teamuitje aan teambuilding gewerkt. Deze week is er weer scherp getraind en is Baronie helemaal klaar om Minor te bestrijden. Duidelijk is wel dat de 3 punten in ieder geval mee naar Breda moeten om koploper te kunnen blijven. Er zijn geen blessures of schorsingen en Van Poelje is er dan ook van overtuigd, dat wanneer Baronie haar normale niveau haalt succes verzekerd is, al realiseert hij zich terdege dat zijn team een zwaar karwei te wachten staat.

De wedstrijd op Sportpark De Kollenberg staat onder leiding van arbiter Stef Bogers. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Burak Kaya en Herm-Jan van Boxtel.