Baronie Zaterdag 1

Vanaf het seizoen 2019-2020 gaat Baronie ook op zaterdag met een standaardteam in competitieverband uitkomen. Hiertoe heeft het bestuur besloten, na uitgebreid overleg met alle betrokkenen. In tegenstelling tot de huidige situatie, wordt het nieuwe Zaterdag 1-team een verlengstuk van de jeugdopleiding en vervangt het hiermee de rol van het huidige tweede elftal in de Zondag Reserve Hoofdklasse.

Uit individuele gesprekken met de spelers van Baronie 2 is gebleken dat er een sterke voorkeur voor het spelen in Zaterdag 1, in de nieuwe opzet, bestaat; Spelers die nu niet direct de stap naar het eerste elftal maken, spelen liever in een standaardteam op zaterdag. Een en ander betekent dat het ‘nieuwe’ Zaterdag 1 zal moeten starten in de Vierde Klasse van het zaterdagvoetbal. Uiteraard hopen wij binnen afzienbare tijd door te groeien naar een hoger competitieniveau op zaterdag. Met dit besluit anticiperen wij tevens op de huidige ontwikkelingen in het voetballandschap.

De selectie voor het nieuwe Zaterdag 1 team is in de maak, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor nieuwe spelers, waarbij de voorkeur uitgaat naar spelers met een verleden bij Baronie. Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar: info@vvbaronie.nl of direct contact opnemen met Henk van de Langenberg, aspirant-bestuurslid Voetbalzaken.

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur