SPONSOR VAN DE MAAND

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand maart staat in het teken van Seydlitz Notarissen. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met eigenaar notaris Frits von Seydlitz.

1. De geschiedenis:
Het bedrijf is als maatschap opgericht in 2002 en vond zijn tijdelijke domicilie in een pand aan de Baronielaan. In 2004 betrok men een gloednieuw pand aan de Frisolaan. Na een zakelijk meningsverschil binnen de maatschap volgde er een afsplitsing en betrok eigenaar Frits von Seydlitz het huidige pand aan de Ginnekenweg 284 onder de naam Seydlitz Notarissen. Inmiddels geeft het bedrijf emplooi aan een kleine 25 medewerkers verdeeld over kantoren in Breda en Roosendaal. Via Seydlitz Spanje is men voor zowel bedrijven als particulieren tevens actief met advieskantoren in Marbella en Elche.

2. Wat is er zo leuk aan jouw werk?
Frits maakt hierin onderscheid tussen vak en ondernemerschap. In het vak ervaart hij enorm veel afwisseling in de werkzaamheden. Die variëren van het overhandigen van een sleutel voor de nieuwe woning tot het regelen van een nalatenschap. Qua ondernemerschap vergt het de nodige creativiteit om in tijden van crisis het hoofd boven water te houden en zijn medewerkers aan het werk te houden.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jou uit?
De werkzaamheden zijn zeer gevarieerd met overdag besprekingen en transacties die op kantoor aan tafel worden gevoerd en afgehandeld. Daarnaast dienen er In de avonduren en gedurende het weekend werkzaamheden te worden uitgevoerd waarvoor overdag vaak geen gelegenheid is. De vrijdagavond is voor Frits echter heilig en dient dan ook voor de noodzakelijke ontspanning.

4. Wat betekent voetbal voor het bedrijf?
Veel van de medewerkers zijn zeer in het voetbal geïnteresseerd. Het is daarom, net als in het dagelijkse leven, een van de meest besproken onderwerpen aan tafel.
.
5. Hoe lang is Seydlitz Notarissen al sponsor van Baronie?
Het bedrijf steunt onze vereniging sinds 2014 en is in 2016 lid geworden van de Baronie Business Club.
.
6. Op welke wijze doet Seydlitz Notarissen aan sponsoring?
Als lid van de Business Club maakt men gebruik van de boarding langs het hoofdveld en zijn er diverse naamsvermeldingen op de website, de sponsorborden buiten en binnen en op de Tv-schermen in sponsorhome en kantine.

7. Waarom sponsort men Baronie?
Als doelman van Baronie 1 en Baronie Zaterdag heeft Frits een lang Baronieverleden en dus een sterke band met onze vereniging.

8. Kun je als eigenaar zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Frits maakte begin jaren tachtig 5 jaar lang deel uit van de NAC-selectie en maakte in die periode diverse malen zijn opwachting in het eerste elftal. Daarna kwam hij 5 jaar uit voor Baronie 1 om vervolgens ook nog zo’n 20 jaar het doel voor Baronie Zaterdag 1 te verdedigen.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
In zijn vrije tijd houdt Frits zich tegenwoordig bezig met diverse sporten zoals tennis, squash en ook padel tennis. Die laatste is een racket- en balsport die vooral populair is in Spanje en Mexico. Voor zijn werk vertoeft hij regelmatig in Zuid-Spanje alwaar hij van tijd tot tijd het nuttige met het aangename tracht te combineren.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie in de Hoofdklasse B?
Na de degradaties uit de topklasse en zelfs hoofdklasse was Frits aanvankelijk bang voor een sportieve vrije val van de club. Hij vindt het dan ook razendknap hoe Baronie zich de laatste paar jaren met bescheiden middelen heeft hersteld en nu zelfs op weg lijkt naar de Derde Divisie. Vooral de groeiende inbreng van eigen jeugd spreekt hem erg aan. Hij vindt het dan ook vooral jammer, dat hij zelf vanwege zijn drukke agenda weinig of geen wedstrijden kan bijwonen, maar volgt het elftal nog altijd op de voet.