Baronie wacht weer moeilijke tegenstander

Voor een koploper is iedere wedstrijd opnieuw een zware opgave. Iedere tegenstander wil natuurlijk graag winnen van de lijstaanvoerder en vooral wanneer men de punten zelf ook nog eens hard nodig heeft. Baronie treft met RKAVV komende zondag een dergelijke opponent. Want met 21 punten uit evenzoveel wedstrijden bivakkeren de Leidschendammers op een plaats die gedoemd is om nacompetitie voor degradatie te spelen. Baronie mag zich echter niet blindstaren op de stand van de ranglijst. Wanneer men ook nog eens de wedstrijd in Leidschendam in ogenschouw neemt is het niet moeilijk om te voorspellen, dat de groenwitten een zware dobber te wachten staat. Omdat Baronie destijds verzuimde om na een vroege treffer van Mijnhijmer verder afstand te nemen, kwam het in de slotfase nog flink in de problemen. De nipte 1-0 overwinning kwam dan ook met hangen en wurgen tot stand. De fysiek sterke ploeg van trainer Maurizio Ceccucci zal zich ook dit keer zeker niet zonder slag of stoot gewonnen gegeven. Tegen dit soort tegenstanders heeft Baronie het door de bank genomen altijd lastig en dat zal ook zondag absoluut niet anders zijn. Met Hamza Boukhari heeft RKAVV een makkelijk scorende aanvaller die inmiddels zeven treffers op zijn naam heeft staan, terwijl zijn kompaan Marco Overdevest een sterk aanspeelpunt is waarmee rekening dient te worden gehouden. De laatste twee wedstrijden van RKAVV bij Vlissingen (0-0) en thuis tegen Minor (1-1) eindigden in een gelijkspel.

Baronie straalt de laatste wedstrijden vooral degelijkheid uit. Verdedigend staat het als een huis, terwijl aanvallend niet alleen kansen worden gecreëerd, maar vooral ook benut. De ploeg speelt bovenal gedisciplineerd waarbij de spelers voor elkaar door het vuur gaan. Met de daarnaast bestaande individuele kwaliteiten is de ploeg van Van Poelje momenteel moeilijk te verslaan. Als zijn team die kwaliteiten ook zondag weer weet ten toon te spreiden moeten de drie punten in Breda kunnen blijven. Baronietrainer Van Poelje realiseert zich dat zijn ploeg, mede door de weeromstandigheden, de laatste twee wedstrijden niet haar beste voetbal heeft gespeeld. Hij vertrouwt er dan ook op dat Baronie voor het eigen publiek weer het niveau kan laten zien, dat bij de kwaliteiten van zijn team hoort. In deze fase zijn de punten echter het belangrijkste en dat is een gegeven waarmee de groenwitten heel volwassen weten om te gaan. Met een weer volledige en fitte selectie kan het zondag voor de Bredase supporters dan zomaar weer eens een heerlijk “middagje Baronie” worden.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei staat zondagmiddag onder leiding van arbiter Dave de Vries, die wordt geassisteerd door de heren Joey Langenberg en Roel Metsemakers. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.