Iedere wedstrijd is nu een finale

Na de recente overwinningen op Gemert en Vlissingen wordt het allengs steeds duidelijker dat koploper Baronie een regelrechte titelkandidaat is in de Hoofdklasse B. Met de huidige stand op de ranglijst kan men daar simpelweg niet meer omheen. De kunst voor de groenwitten is nu om daar op een volwassen manier mee om te gaan. De ploeg moet zich de komende tijd geen druk op laten leggen, maar van wedstrijd tot wedstrijd leven en proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Als kijkspel stelde de wedstrijd tegen Vlissingen afgelopen zondag vanwege de barre weersomstandigheden vooral in de eerste helft amper wat voor. Voor Baronie was de zege er niettemin een met een gouden randje omdat de concurrentie kostbare punten liet liggen. Ook voor Baroniespeler Aart Veldhof werd het uiteindelijk een wedstrijd om niet snel te vergeten. De sympathieke Zeeuw, die door langdurig blessureleed werd achtervolgd, bekroonde een uitstekende wedstrijd met een fraaie treffer en lijkt daarmee weer helemaal terug op zijn oude niveau. Niet onbelangrijk nu voor zijn ploeg een beslissende fase van de competitie gaat aanbreken.

Komende zondag gaat Baronie op bezoek bij Alphense Boys in Alphen aan de Rijn. De ploeg van trainer Hein van Heek is bezig aan een uiterst wisselvallig seizoen. De ene week verliest men thuis van hekkensluiter De Meern (1-2), terwijl de andere week knap bij Nuenen wordt gewonnen (0-2). Eerder won de ploeg ook al eens met 2-0 van Halsteren en 5-3 van Gemert. Baronie wacht dan ook een onberekenbare tegenstander die het de groenwitten eerder in Breda ook al knap lastig maakte. Slechts enkele minuten voor tijd kon Mohammad zijn team in veilige haven loodsen. Baronietrainer Jurriaan van Poelje blijft daarom realistisch. “Er zijn nog 8 wedstrijden te spelen en ondanks onze huidige riante voorsprong brengt een nederlaag ons direct weer binnen bereik van de concurrentie waarna er weer van alles mogelijk is. We moeten daarom waakzaam zijn en ons niveau halen, want Alphense Boys is tot veel in staat.” Van Poelje beschikt ook zondag weer over een volledig fitte selectie zonder schorsingen.

De wedstrijd op Sportpark De Bijlen staat zondagmiddag onder leiding van arbiter Björn van Osch, die wordt geassisteerd door de heren Robert Kunst en Jari van Westen. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.