Baronie koel en zakelijk naar verdiende zege

Er zijn soms omstandigheden dat het beter is om een wedstrijd niet te laten doorgaan. Vanmiddag was dat eigenlijk ook zo’n gelegenheid. De harde en vooral onvoorspelbare wind maakte goed voetbal al op voorhand onmogelijk waarmee de overigens weinige toeschouwers absoluut niet werden gediend. Baronie en Vlissingen probeerden er beiden iets van te maken, maar vielen uiteindelijk grotendeels ten prooi aan de weerselementen. Vooral de eerste helft leek het vertoonde spel een persiflage op een voetbalwedstrijd.

Als trotse koploper greep de thuisclub ondanks de moeilijke omstandigheden wel meteen het initatief. De meeste aanvallen liepen echter, mede door invloed van de harde wind, dood op een stugge Zeeuwse defensie. Goed combinatievoetbal was schier onmogelijk, zodat Baronie het een aantal keren probeerde met afstandsschoten. Daarmee waren Mijnhijmer en Biekman gevaarlijk en was vooral Mohammad bijna succesvol. Staande in de middenstip kopieerde hij bijna zijn treffer tegen Nuenen. Vlissingendoelman Vjekoslav Krezo stond voor zijn doel maar had geluk dat de inzet van Mohammad rakelings langs de kruising zeilde. Niet veel later moest de Zeeuwse doelman diezelfde Mohammad tot twee keer toe nogmaals van een treffer afhouden. Het waren de schaarse hoogtepunten van een slaapverwekkende eerste helft waarin de thuisclub het betere van het spel had en de gasten via Renzo Roemeratoe pas vlak voor rust Baroniedoelman Van Oorschot voor het eerst op de proef konden stellen.

Na de thee werd de wedstrijd langzamerhand wat attractiever omdat Baronie nadrukkelijk op zoek ging naar een treffer en ook de wind enigszins minder werd. Binnen enkele minuten moest doelman Krezo handelend optreden bij een vrije trap van Mohammad en schoten van Mijnhijmer en Mekkaoui. Toen Mohammad na een fout van de uitgelopen Krezo, ook nog eens een door treuzelen uitgelezen mogelijkheid verknoeide, leek de openingstreffer voor de thuisclub nog slechts een kwestie van tijd. Zeker toen Baronietrainer Van Poelje met Mark Schuit zijn ploeg nog een extra aanvallende impuls probeerde te geven. Ondanks een groot Bredaas veldoverwicht duurde het echter tot tien minuten voor tijd vooraleer Veldhof de ban voor zijn ploeg kon breken. Na een afgeslagen aanval belandde de bal voor de voeten van de uitblinker van deze middag. Zijn volley vanaf 20 meter verdween snoeihard in de Zeeuwse kruising waarmee de verdiende voorsprong voor zijn ploeg een feit was 1-0. Vijf minuten later viel de definitieve beslissing. Nadat Mohammad even daarvoor nog rakelings naast had geschoten begon linksachter Prent aan een solo langs 3 tegenstanders. Zijn voorzet op Mohammad was op maat die het karwei vervolgens beheerst afmaakte 2-0. Vlissingen stribbelde nog even tegen via schoten van aanvoerder Ben Sallam en Renzo Roemeratoe maar de zege kwam voor de groenwitten niet meer in gevaar.

Baronie speelde zeker niet een van haar beste wedstrijden, maar toonde met koel en degelijk spel waarin iedereen zijn aandeel had, dat ook dit soort wedstrijden gewonnen kan worden. Met dit resultaat en het puntenverlies van naaste concurrenten Gemert, Groene Ster en Halsteren gaat Baronie nu riant aan de leiding van de Hoofdklasse B en lijkt een mogelijk kampioenschap nu toch wel steeds dichterbij te komen.

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: Wouter Wiersma

Ruststand: 0 – 0 Eindstand 2 – 0

Cornerverhouding: 7 – 0