SPONSOR VAN DE MAAND

In deze rubriek brengen wij maandelijks een van onze sponsors voor het voetlicht. De maand februari staat in het teken van Schonck, Schul & Compagnie. Wij informeren u graag over wat deze sponsor voor onze leden en overige stakeholders kan betekenen. Tevens proberen wij aan de hand van een tiental vragen een beeld te schetsen over de persoon of personen die achter het bedrijf schuilgaan. Wij spraken met Paul Mol, die het management van de makelaardij onder zijn hoede heeft.

1. De geschiedenis:
Het bedrijf is al ruim tachtig jaar actief in de makelaardij en wist zich al heel snel een sterke positie in de Bredase samenleving te verwerven. Vele generaties Bredanaars, maar ook een belangrijk aantal mensen die in Breda zijn komen wonen, kennen de weg naar ons kantoor voor de begeleiding van hun woontransacties.
In een later stadium, maar inmiddels ook al meer dan twintig jaar, nam men vervolgens de unieke stap om zich tevens toe te gaan leggen op projectontwikkeling en nieuwbouw. Dat heeft inmiddels geleid tot, voor Breda, unieke- en succesvolle projecten zoals o.a. Buitenplaats Marckhoek en het Wagemakerspark. Nog meer tot de verbeelding spreekt wellicht de huidige herontwikkeling van Rijksmonument Landgoed Klokkenberg met welk project men zich opnieuw nadrukkelijk onderscheidt.
Schonck, Schul & Cie. is gevestigd in de voormalige Fatimakerk die momenteel een indrukwekkende metamorfose ondergaat, waardoor een geheel nieuw kantoor ontstaat. Het bedrijf telt momenteel 23 medewerkers die zich dagelijks op deskundige- en intensieve wijze inzetten voor hun klanten.

2. Wat is er zo leuk aan jullie werk?
Het schenkt ons enorm veel voldoening om mensen te begeleiden bij zulke belangrijke beslissingen als die voor hun woonruimte. Iemands huis is toch de plaats waar men het meest zichzelf kan zijn. Wij doen dat op een professionele- en volledig klantgerichte wijze. Onderscheidend, persoonlijk, resultaatgericht en vasthoudend.

3. Hoe ziet een normale werkdag er voor jullie uit?
Voor ons bestaan er eigenlijk helemaal geen normale werkdagen. Iedere dag biedt nieuwe uitdagingen. Onze makelaars onderscheiden zich ook in flexibiliteit. Wij vormen samen een sterk team met een topsportmentaliteit. Prioriteiten worden dagelijks gerangschikt en verdeeld waarbij teamspirit de driver vormt. Onze mensen zijn veelzijdige professionals die de focus hebben en houden op het beste resultaat voor hun klanten.

4. Wat betekent voetbal of sport in het algemeen voor SS & Cie.?
Als team vieren we samen overwinningen maar zien we vooral ook tegenslagen te overwinnen. Er komen altijd wel weer nieuwe kansen!

5. Hoe lang is SS & Cie. al sponsor van Baronie?
Wij zijn sponsor sinds juli 2018.

6. Op welke wijze doet SS & Cie. aan sponsoring?
Veel van onze collega’s zijn actieve sportmensen, en iedereen is daarin ook op de een of andere manier wel in geïnteresseerd. Bovendien wil iedereen graag in goede conditie blijven. Wij herkennen in de sport veel van onze doelstellingen. Samen willen winnen, (maarook samen wel eens tegenvallers delen), niet opgeven, elkaar coachen vanuit de teamspirit, maar vooral ook samen successen vieren! Organisaties die we daarin
herkennen ondersteunen we vanzelfsprekend graag.

7. Waarom sponsort men Baronie?
Het voormalige Baronieterrein was pal naast de Fatimakerk gelegen, ons huidige kantoorpand, zodat we vanuit historisch perspectief al lange tijd goede buren zijn.
Baronie is een gerenommeerde club met een fantastische historie. We hoefden dan
ook niet lang na te denken over jullie sponsorverzoek waarop we met veel plezier zijn ingegaan.

8. Kun je zelf nog sportieve prestaties overleggen?
Ik heb vroeger op bescheiden niveau bij Zwart-Wit gehockeyd, was fanatiek in zeilen en de skisport. De golfsport lonkt, maar daar gun ik mezelf eigenlijk nog te weinig tijd voor.

9. Hoe ziet jouw dagelijkse leven er uit buiten het werk?
Buiten het werk is bij ons relatief. Het bedrijf kent een sterke groei en sinds enkele jaren ook internationaal met opzienbarende projecten in Spanje.
Muziek is een grote hobby van me en daarnaast ben ik al een tijdje voorzitter van ‘Het Bonte Perdje’ een club, die dit jaar viert dat we al vijftig jaar paardrijlessen aan mindervalide kinderen verzorgen. Daarnaast ben ik bestuurslid van ‘Kunst in de Kamer’.

10. Wat vind je van de huidige prestaties van Baronie in de Hoofdklasse B?
Vooral met de huidige perikelen in aanmerking genomen hebben wij grote bewondering voor de prestaties van Baronie. De vereniging toont hiermee over een enorme winnaarsmentaliteit en veerkracht te beschikken waardoor we dus prima bij elkaar blijken te passen. Mogelijk kunnen wij in de toekomst onze zichtbaarheid verbeteren door samen de handen nog meer in elkaar te slaan. Koploper zijn en blijven moet daarom ons beider doelstelling zijn.