Baronie verrassend onderuit in enerverend bekerduel

Na de krachten verslindende strijd van afgelopen zondag tegen Halsteren bleek Baronie gisteravond niet opgewassen tegen Sliedrecht, de nummer 2 van de zaterdag eersteklasse C. Wedstrijden tussen gelijkwaardige ploegen worden vaak op details beslist, zo bleek ook gisteren maar weer eens. Al vrij snel na het begin werd duidelijk dat de thuisclub een stuk minder goed acteerde dan 2 dagen eerder tegen Halsteren. De bezoekers hadden een dag langer rust en hadden duidelijk opdracht van hun trainer Dennis van der Steen gekregen om de groenwitten direct vanaf het begin op te jagen en een hoog tempo te hanteren. Baronie kwam als gevolg daarvan maar niet goed in de duels waarbij de spelers telkens net een stapje te laat waren en daarmee de controle uit handen moesten geven. Sliedrecht bleek over meer dan voldoende kwaliteiten te beschikken en speelde fris van de lever.

Niettemin waren de eerste kansen voor de thuisclub. Mekkaoui omspeelde de uitgekomen Sliedrechtdoelman Donatz maar kon de bal vanuit een moeilijke hoek net niet binnenschuiven, waarna Mijnhijmer even later de paal teisterde. Het spel golfde constant op en neer en Van der Waal testte aan de andere kant vervolgens de reflexen van de weer uitstekend keepende Bart van de Hoven. Ook Van Harlingen zag een inzet van dichtbij door de Baroniedoelman worden gekeerd. Zo waren er steeds kansen over en weer. Mekkaoui stuitte voor de thuisclub op de Sliedrechtdoelman en Kankam knalde rakelings over. Aan de overzijde was Van Laarhoven dicht bij de openingstreffer maar stuitte opnieuw op de Bredase doelman. Bij een kopbal op de lat van Van Stokkom was het geluk aan de zijde van Van de Hoven die enkele tellen later zelfs assistentie op de lijn nodig had van De Boer. Het mooiste moment uit de eerste helft kwam op naam van Mohammad. Die had in de gaten dat de Sliedrechtse doelman nogal eens ver voor zijn heiligdom stond. Zijn schitterende lob vanaf de middellijn werd echter nog net met de vingertoppen door Donatz over de lat getikt. Vlak voor rust was het echter Sliedrecht dat aan de leiding kwam. Een fraaie snelle aanval via linksachter Van ’t Hoog mondde uit in een voorzet op de inkomende Muilwijk die van dichtbij de korte hoek vond 0-1.

Van Poelje probeerde na de thee het tij te doen keren door alsnog de rust gekregen Biekman en Sander Wirix te brengen voor Den Tenter en Schuit. De groenwitten begonnen voortvarend maar de kopbal van Jens Wirix werd een prooi voor doelman Donatz. Sliedrecht stribbelde nog even tegen toen Muilwijk in vrije positie voor Van de Hoven opdook. De redding van de Bredase doelman was echter van grote klasse. Vervolgens betaalden de bezoekers steeds meer de tol voor het hoge tempo. Baronie verhoogde de druk en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mekkaoui zag een inzet gestopt door Donatz en een volgende rakelings voorlangs vliegen. Ook Mohammad probeerde het, maar opnieuw was Donatz op zijn post. Naarmate de tijd vorderde gingen de groenwitten steeds wanhopiger op zoek naar de bevrijdende treffer. Sliedrecht kon het allemaal nog maar moeilijk belopen en zocht zijn toevlucht steeds meer in overtredingen waartegen de jeugdige arbiter Vink onvoldoende optrad. Tijdens het Bredase slotoffensief werd een vrije trap van Mijnhijmer door een verdediger van de lijn gehaald en trof Kankam met een kopbal nog maar eens de paal. Ondanks verdere verwoede pogingen wilde de bal maar niet goed vallen en moest Baronie uiteindelijk genoegen nemen met een verrassende nederlaag.

Baronie en de beker blijken de laatste jaren helaas geen goede combinatie meer. Baronietrainer Van Poelje was net als zijn spelers na afloop dan ook behoorlijk teleurgesteld over de uitschakeling, maar kon hen verder absoluut niets verwijten. Zijn elftal had gevochten voor wat het waard was, maar de krachten bleken met name in de eerste helft uiteindelijk niet toereikend om een sterke en goed voetballende tegenstander te verslaan. Zondag wacht echter de competitie weer en zal de focus op Nuenen gericht moeten zijn.

Scheidsrechter: M. Vink

Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 43. Jeroen Muilwijk 0 – 1

Cornerverhouding: 6 – 5

Opstelling: Bart van de Hoven, Justin den Tenter (46. Diejego Biekman), Jamie Kankam (av), Aart Veldhof, Wouter Prent (77. Jeremy Goveia), Mark Schuit (46. Sander Wirix), Niels de Boer, Jens Wirix, Jorik Mijnhijmer (60. geel), Moustafa Mohammad, Nazir Mekkaoui

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.