Nieuwsbrief Jeugd VV Baronie – januari/februari 2019

Beste jeugdspeler, jeugdspeelster, ouders/verzorgers,
In deze nieuwsbrief lees je:
• Het koude kerst(zaal)voetbaltoernooi
• Het geluk van meisjes
• Langs de lijn
• Baronie zet lotenverkopers in het zonnetje
• Niells Bosch, hoofd Jeugdopleidingen
• Vertrouwenspersonen
• Voor de agenda
Heb je na het lezen van de nieuwsbrief nog vragen, suggesties of tips? Vraag je teamleider/coördinator of mail naar judith.van.der.veeken@vvbaronie.nl.

 

Het koude kerst(zaal)voetbaltoernooi

In alle vroegte stonden op 29 december ruim 50 kinderen voor een gesloten deur van de sporthal in Bavel. Heel even dreigde een grote teleurstelling, maar spoedig ontstond het idee om het toernooi te verplaatsen naar ons eigen terrein aan de Blauwe Kei. Binnen de kortste keren stonden de kinderen met voetbalschoenen en warme kleding in de buitenlucht klaar voor de start. Een paar ouders haalden bij de supermarkt limonade en koeken voor de kinderen en koffie en thee voor de ouders. Anderen gingen langs met de pet voor de medailles en zo werd het voor iedereen toch nog een heel geslaagd toernooi. Kinderen blij, ouders blij, organisatie blij. Volgend jaar met warme chocolademelk en glühwein erbij?!

De winnaars van het toernooi: Categorie O9/O10 Team Barcelona: Willem, Max, Wessel, Leo, Dean, Faris en Daan Categorie O10/O11 Team PSV: Timo, Joël, Beau, Meike, Tren, Teun en Huub

 

Het geluk van meisjes

Dat vrouwen- en meisjesvoetbal de afgelopen jaren steeds populairder is geworden is natuurlijk geen nieuws. Ook bij Baronie zien we steeds meer meisjes en vrouwen actief voetballen. Inmiddels zijn er al 6 meisjesteams en 4 damesteams. Ons eerste damesteam staat in de middenmoot van de 2e klasse en zowel MO19-1 als MO17-1 spelen zelfs 1e klasse. Daarnaast is het MO13-1 team ongeslagen winterkampioen geworden. Er zit dus flink wat kwaliteit bij onze club. Maar dat is nog niet alles, want er spelen ook veel meisjes met de jongens mee. Maar wat is nu eigenlijk het beleid van Baronie op dit gebied?
Lees meer

 

Langs de lijn

Nee, dit artikel gaat niet over het NOS radioprogramma waarin ieder weekend de verschillende voetbalwedstrijden live voorbij komen. Dit artikel gaat over jullie!

Wat zijn we bij vv Baronie toch blij met alle ondersteuning en support langs het veld. Écht top, want niets zo belangrijk voor kinderen om hun voetbalkunsten aan hun (groot) ouders en verzorgers te kunnen laten zien. En natuurlijk ook voor jullie zelf. Want hoe gaaf is het om je kind lekker enthousiast met dit mooie spelletje bezig te zien. Die mooie passeerbeweging, die prachtige goal, die belangrijke verdedigende actie en schitterende redding live voor je ogen te zien gebeuren. Tuurlijk, er gaat ook nog van alles fout. Bij spelers, scheidsrechters, grensrechters en coaches. En dat is ook niet gek natuurlijk, want het zijn lang niet allemaal Messi’s of Van Gaals.

Fouten maken is menselijk en je leert er een hoop van! Laat het dus gebeuren, zonder er commentaar op te hebben. Soms is het echt schrikbarend wat er allemaal geroepen wordt vanuit het publiek. En dat leidt ook vaak weer tot reacties. En niet alleen vv Baronie wil niet dat dit gebeurt. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen zélf hier óók niet op zitten te wachten. Zij willen enthousiaste aanmoedigingen horen en absoluut geen gescheld en geschreeuw.

Kom zéker kijken bij de wedstrijden van je kinderen. Moedig positief aan, laat kritiek achterwege en laat tenslotte de coach z’n ‘werk’ langs de lijn doen!

 

Baronie zet lotenverkopers in het zonnetje

Zaterdagmiddag 26 januari vond de afsluiting plaats van de Grote Clubactie 2018. Alle Baronie topverkopers en elftallen werden in het zonnetje gezet en kregen een prijs mee naar huis. Baronie haalde het streefgetal van 4000 loten helaas niet en de teller bleef steken op 2552 loten. Maar toch een mooi resultaat wat uiteindelijk € 5.786,90 opleverde! Het bestuur gaat dit bedrag reserveren in de begroting en zodra de financiële situatie van Baronie weer gezond is, gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen.
De commissie van de Grote Clubactie dankt alle Baronieleden die dit jaar loten hebben verkocht.
Lees hier verder

 

Vertrouwenspersonen

vv Baronie is versterkt met twee Vertrouwenscontactpersonen Marja Heerkens en Daan van Baar. Die staan los van de commissie Sport & Respect, maar hebben zijdelings met elkaar te maken. Als VCP zijn zij binnen de vereniging het eerste aanspreekpunt voor sporters, ouders van sporters en vrijwilligers binnen de club die vragen, opmerkingen of ervaringen hebben met enige vorm van grensoverschrijdend gedrag (zoals seksuele intimidatie, agressie, pesten, discriminatie of fraudeleus handelen). Het kunnen doen van je verhaal en het kunnen uiten van je emoties is daarbij de eerste stap.
Klik hier voor de gegevens

 

Niells Bosch, Hoofd Jeugdopleidingen

Niells Bosch is Hoofd Jeugdopleidingen bij Baronie. Een Hoofd Jeugdopleiding houdt toezicht op het technische gedeelte van de jeugdopleiding. Maar wat houdt dat precies in? En wat zijn de ambities voor de Jeugd? En wat doen jullie aan begeleiding van jeugdtrainers?
Lees meer over o.a. de ambitie voor de Jeugd
Lees het interview met Voetbaljournaal

 

Voor de agenda

 

02-02   Indoor wintercompetitie JO8 t/m JO11
02-02   Bekerwedstrijden
09-02   Eerste competitiewedstrijd na de winterstop
01-03   Geen training ivm Carnavalsvakantie
06-03   Geen training ivm Carnavalsvakantie
08-03   Geen training ivm Carnavalsvakantie

 

Misschien vindt u dit ook leuk Meer van deze auteur

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.